Пт, 2024-03-29, 13:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Засідання так і не відкрили - опозиція заблокувала трибуну парламенту
Інші останні Політичні новини
Представники опозиції сьогодні, 5 грудня, заблокували трибуну та президію Верховної Ради України. Наразі там знаходиться близько 30 народних депутатів. Зокрема за трибуною стоять депутати від "Батьківщини" Сергій Соболєв та Віталій Ярема. У президії перебуває депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський, передає УНІАН.

Робоче місце голови парламенту Володимира Рибака депутати вкрили Державним прапором України. В той же час у сесійній залі знаходяться представники усіх фракцій. Проте усього їх поки що не більше 100.

Згодом Рибак так не зміг відкрити засідання парламенту через недостатню кількість присутніх у сесійній залі депутатів. Зайшовши до сесійної зали, Рибак попросив депутатів зареєструватися.

Зареєструвалися лише 220 народних депутатів. При цьому для ухвалення законопроектів необхідно мінімум 226 голосів. Рибак попросив депутатів знову зареєструватися, оскільки припустив, що хтось із них просто не встиг цього зробити. Проте з другого разу зареєструвалося ще менше депутатів - 214.

"Тому можливості проведення засідання сесії немає", - сказав Рибак.

Таким чином він навіть не відкрив сьогоднішнє засідання. Спікер також додав, що парламент має продовжити роботу завтра, 6 грудня, о 10.00. Він закликав керівників фракцій до себе на нараду.

3 грудня Верховна Рада відмовилася підтримати резолюцію про висловлення недовіри Кабінету міністрів, що спричинило б за собою його відставку, якої вимагала опозиція та мітингувальники.

4 грудня депутати від опозиції заблокували президію і трибуну Верховної Ради з вимогою відставки уряду, припинення політичних переслідувань, звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і 9 засуджених активістів, які були затримані після зіткнень біля Адміністрації президента 1 грудня.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: опозиція заблокувала трибуну парлам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]