Пт, 2024-03-29, 13:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
Застосуванням хімічної зброї непокоїться ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу
Небезпека застосування хімічної зброї в світі і досі реальна, повідомила в понеділок журналістам верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

"Як показують останні події, загроза хімічної зброї, як і раніше, дуже реальна", - підкреслила вона з очевидним натяком на події в Сирії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У понеділок у Гаазі в штаб-квартирі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) проходить спеціальна конференція з нагоди 15-річчя набуття чинності Конвенції про заборону хімічної зброї.

Ештон виступила в зв'язку з цим із заявою, в якій підкреслила, що конвенція "є наріжним каменем багатостороннього роззброєння та нерозповсюдження".

"Вона унікальна, оскільки забороняє повністю і без винятку цілу категорію зброї масового знищення і вимагає знищення усієї хімічної зброї під міжнародним контролем", - підкреслила глава європейської дипломатії.

За 15 років був досягнутий значний прогрес в знищенні оголошених запасів хімічної зброї. Кількість учасників конвенції досягло 188 країн (серед них Росія, США, Китай та інші великі держави).

Ештон закликала всі держави, які поки що не ратифікували конвенцію або не приєдналися до неї, зробити це без зволікання. ЄС, за її словами, буде і надалі конструктивно працювати з усіма зацікавленими сторонами задля досягнення цілей конвенції. ЄС, наголосила вона, продемонстрував дієву підтримку ОЗХО, внісши в її фонд з 2005 року близько 9,5 млн євро.

Нагадаємо, що загони британського спецназу закинуто на територію Сирії для встановлення точного місцерозташування складів хімічної і біологічної зброї та їхньої можливої ліквідації.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: хімічної зброї, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]