Чт, 2024-03-28, 21:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Заступника міністра охорони здоров'я впіймали на хабарі. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) і Генеральної прокуратури затримали за хабарництво заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина, повідомив голова СБУ Василь Грицак.

"Результатом злагодженої роботи Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України стало затримання одного з високопоставлених чиновників - це заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин", - сказав він на спільній з генпрокурором Юрієм Луценком брифінгу в Києві в п'ятницю, 8 липня.

За словами Грицака, Василишин організував схему, за якою лікарі одного з відділень Олександрівської лікарні (Київ), очолюваної ним раніше, мали б стягувати з пацієнтів гроші за проведення операцій.

Крім того, як зазначив генеральний прокурор України Юрій Луценко, був затриманий посередник замміністра Юрій Серняк.

"В цілому під час затримання і проведення обшуків нами вилучено понад 50 тис. доларів, 320 тис. гривень та інші докази злочинної діяльності цих осіб", - сказав глава СБУ, уточнивши, що безпосередньо під час затримання у заступника міністра вилучено 38 тис. грн і 900 доларів.

Він додав, що Василишин був затриманий під час одержання п'ятого хабара.

Як стверджує очільник спецслужби, заступник міністра займався системним хабарництвом - поборами. "При цьому робив він це з особливим цинізмом", - підкреслив Грицак.

Василишин отримував від 50 до 100 тис. грн поборів тільки з урологічного центру Олександрівської лікарні.

Луценко повідомив, що Василишин відмовився давати свідчення.

"Помічник по кримінальній оборудці Серняк зараз дає викривальні свідчення, підтверджуючи повністю кримінальну схему", - заявив він.

"Сам Василишин від дачі показань відмовився, посилаючись на статтю 63 Конституції. Тим не менш, ми вважаємо, що у нас є всі підстави обґрунтовано підозрювати обох у порушенні статті 368 (Кримінального кодексу України) - незаконну винагороду, хабарництво, за якою і буде вестися слідство", - підкреслив Луценко.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Василишин в даний час відсторонений від посади.

"Ми прийняли рішення відсторонити його від посади, що є абсолютно логічним після того, що сталося", - сказав пан Гройсман на брифінгу у Верховній Раді.

Він пообіцяв сприяти тому, щоб винні в корупції були покарані.

"Сядуть, аж загуде. Ось, починає гудіти, і будуть сидіти, і ніхто не допоможе", - зазначив прем'єр.

Василишин був призначений заступником міністра охорони здоров'я - керівником апарату МОЗ в листопаді 2015 року. До цього був головним лікарем Центральної міської клінічної лікарні Києва (ЦМКЛ, Олександрівська лікарня).

Нагадаємо, Василишин був затриманий 8 липня "на гарячому" слідчим управлінням прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГУБКОЗ СБ України. Главу МОЗ досі не призначили. В.о. міністра є Віктор Шафранський. У Міністерстві охорони здоров'я правоохоронці зараз проводять слідчі дії в зв'язку з затриманням на одержанні хабара заступника голови МОЗ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: хабар, заступник міністра охорони здоров'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]