Пт, 2024-03-29, 01:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
Заступником глави Адміністрації Зеленського став глава місії України в НАТО
Інші останні Офіційні новини

 Глава місії України в НАТО став заступником глави Адміністрації Зеленського

Глава місії України в НАТО Вадим Пристайко став заступником глави Адміністрації президента Володимра Зеленського.

Відповідний указ оприлюднили на сайті АП.

Раніше депутат Сергій Лещенко повідомляв, що Пристайко може стати главою Міністерства закордонних справ. У 2017-му Кабінет міністрів України призначив Вадима Пристайка першим заступником міністра закордонних справ України.

Вадим Пристайко народився в Одеській області, йому 49 років. У 90-х – заступник начальника Управління торгово-економічних зав’язків з країнами Африки. Азії та Тихоокеанського регіону Міністерства зовнішніх економічних зав’язків і торгівлі України. З 2000-го – консул України у місті Сідней. Австралія; 2001-2002 – головний консультант Головного управління з питань зовнішньої політики Адміністрації Президента України. До 2006-го Пристайко був тимчасовим повіреним у справах України в Канаді, з 2007 по 2009-й – заступник директора департаменту НАТО. З 2009-го до 2012 працював заступником керівника місії Посольства України в США. 2012-2014 – надзвичайний і повноважний Посол України в Канаді. 2014 - 2017 – заступник міністра закордонних справ України. З 2017-го – глава місії України при НАТО.

Раніше Зеленський скасував указ про призначення Олени Зеркаль заступницею глави АП, який оприлюднив напередодні. Повідомлялося, що Зеркаль відмовилась від посади. Згодом вона пояснила, що «після проведеної інавгурації, підготовки та проведення 19 двосторонніх зустрічей президента, продовжую реалізацію визначених завдань та задумів в Міністерстві закордонних справ».

Раніше Зеленський призначив свого радника з енергетичних питань та колишнього члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Андрія Геруса своїм представником у Кабінеті міністрів.

20 травня відбулась інавгурація президента Володимира Зеленського. Під час промови шостий президент заявив, що розпускає парламент. Отже, в Україні мають відбутися дочасні вибори Верховної Ради. 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради і призначив дочасні вибори. Зеленський видав низку указів щодо призначення заступників голови Адміністрації президента, помічників президента та радників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: глава місії України в НАТО, заступник глави Адміністрації Зелен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]