Пт, 2024-03-29, 17:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:12
Засудили авіаудари РФ і Асада по мирному населенню Ідліба Берлін, Париж і Лондон
Інші останні Новини світу

Берлін, Париж і Лондон засудили авіаудари РФ і Асада по мирному населенню Ідліба

Німеччина, Франція і Велика Британія закликали режим сирійського президента Асада і Росію припинити бойові дії на північному заході Сирії і виконати взяті на себе раніше зобов'язання, націлені на деескалацію насильства в провінції Ідліб.

Про це йдеться в заяві трьох країн від 13 травня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Днями цивільне населення в цьому регіоні було піддано масованим бомбардуванням авіацією сирійського режиму і Росії, йдеться в документі. Авіаудари були скоєні по густонаселених районах з використанням бочкових бомб, бомбардуванням прицільно піддавалися об'єкти цивільної інфраструктури. Берлін, Париж і Лондон засудили ці дії, які є порушенням міжнародного гуманітарного права.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, за кілька тижнів в регіоні загинуло 119 загиблих цивільних осіб. Зокрема, внаслідок російських повітряних бомбардувань в Ідлібі і Хамі від 30 квітня загинули 33 цивільні особи, серед них 10 жінок і 9 дітей. Також повідомляється про десятки загиблих джихадистів.

Автори заяви висловили особливу стурбованість тим, що частина цих нальотів була здійснена на цивільні об'єкти, координати яких були відомі. Це різко погіршило і без того важке становище населення в регіонах Хама і Ідліб.

За даними гуманітарних організацій, це змусило 180 тисяч осіб залишити свої будинки. В регіоні мешкають близько трьох мільйонів людей, багато з них є біженцями, що раніше залишили місця постійного проживання в інших регіонах країни через бойові дії.

Той факт, що на північному заході Сирії діють угруповання, визнані ООН терористичними, включно з "Ісламською державою" і угруповання, що відкололися від "Аль-Каїди", як і раніше викликає занепокоєння. Однак жорстокі військові дії режиму Асада і його союзників проти мільйонів цивільних осіб, що живуть в регіоні, спрямовані не на боротьбу з тероризмом, а на повернення регіону під контроль режиму з використанням будь-яких засобів, йдеться в заяві.

Сирійські угруповання, підтримані Туреччиною, заявляють, що Москва і сирійський уряд намагаються захопити контроль над двома ключовими магістралями в їхньому останньому анклаві на північному заході країни.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: авіаудари РФ і Асада, берлін, Ідліб, Париж і Лондон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]