Чт, 2024-03-28, 12:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
Зателефонував на телебачення і детально розповів про свої злочини "тулузький стрілець". ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Імовірного вбивцю військових і дітей у містах Тулуза та Монтобан у вівторок затримала поліція, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на французький телеканал BFM TV.

За словами кореспондента телеканалу, поки що немає інформації про те, чи злочинця затримано в результаті штурму, чи він здався поліції сам.

Нагадаємо, чоловік, якого підозрюють у розстрілі людей на території навчального закладу і вбивстві трьох військових, з ночі був заблокований в одному з багатоквартирних будинків Тулузи. Поліцейська операція розпочалася о 3.00 за місцевим часом.

У якийсь момент, передає ИТАР-ТАСС, підозрюваний перервав переговори через замкнені двері квартири першого поверху. Жителів п'ятиповерхового будинку почали евакуювати. Газові служби відключили подачу газу в будинку, де він забарикадувався.

Перед цим чоловік, якого підозрюють у вбивстві трьох дітей і рабина в єврейській школі в Тулузі і розстрілі кількох військовослужбовців, додзвонився на телебачення. Як виявилося, 24-річний громадянин Франції арабського походження спілкувався з журналістами всього за кілька годин до того, як в Тулузі почалася спецоперація з його затримання, передає NEWSru.com.

"Він зателефонував о першій годині ночі і хорошою французькою зізнався, що це він зчинив стрілянину в Монтобані і Тулузі", - повідомили в редакції телеканалу France 24, співробітники якого спілкувалися зі злочинцем. Про це, зокрема розповіла Нахіда Нахад, заступник керівника арабської редакції France 24, в інтерв'ю iTele.

За словами журналістки, вбивця повідав подробиці скоєних злочинів. Так, він заявив, що в Монтобані поліція не змогла виявити стріляні гільзи, тому що він їх завбачливо зібрав. Він також уточнив, що здійснив не 17, як повідомляла поліція, а 12 пострілів з пістолета калібром 11,45. Схожі подробиці, за словами співробітників телеканалу, вбивця розповів по кожному злочину. Крім того, він підтвердив, що має зв'язки з французьким осередком "Аль-Каїди".

Раніше міністр внутрішніх справ Франції заявив, що злочинець під час переговорів з поліцією повідомив, що є "моджахедом" і своїми злочинами "мстить за палестинських дітей". Однак, за словами журналістів France 24, їм вбивця сказав, що діяв проти нинішньої "антимусульманської" політики. Наприклад, проти заборони для жінок на носіння хіджабу.

Тим часом стало відомо ім'я злочинця - Мухаммед Мера, - а також те, що він є терористом зі стажем. Ще в грудні 2007 року його було спіймано в Афганістані і засуджено на три роки за участь в підготовці терактів у провінції Кандагар. Про це Reuters повідомив начальник в'язниці, де відбував термін Мера.

За словами тюремного керівника, майбутній "тулузький стрілець" втік через кілька місяців під час масових безладів у в'язниці, вчинених в'язнями - бойовиками "Талібану".

Подробиці про те, як терорист і втікач зумів дістатися Європи і прилаштуватися у Франції, поки що не розкриваються. Однак у французькій поліції запевняють, що Мера був у них на контролі вже кілька років. Правда, він не викликав особливих підозр і ніщо не вказувало на підготовку до терактів.

Хоча правоохоронні органи і мали підозри щодо поведінки його двох братів, один з яких мав очевидні радикальні переконання, пише Figaro.

Втім, і сам Мухаммед Мера кілька разів потрапляв у відділення поліції за дрібні правопорушення. Але за словами його колишнього адвоката, молодий чоловік завжди був "тихим і чемним".

У Тулузі, де живе мати злочинця і де сам він жив останнім часом, Мера працював автослюсарем. За словами знайомих з ним людей, він ніколи не був різкий у відстоюванні своїх релігійних переконань і не сперечався про політику.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: Тулузький стрілець, злочини, розповів, телебачення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]