Пт, 2024-04-19, 17:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Затриманих у "бурштиновій" справі переведено до Києва, суд відбудеться упродовж 72 годин - Луценко
Інші останні Кримінальні новини

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що до Києва направлено затриманих у "бурштиновій" справі, суд відбудеться сьогодні-завтра. Як передає УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо операції "Бурштин".

"На цей момент до Києва направлено чотирьох затриманих, а п`ятий був затриманий у Києві. Решта осіб підозрюються у тих чи інших правопорушеннях, в тій чи іншій участі в організованому злочинному угрупованні", - зазначив Луценко.

За його словами, щодо цих осіб також обиратиметься міра запобіжного заходу.

Генпрокурор повідомив, що суд над п`ятьма затриманими має відбутися за 72 години.

"Це буде або сьогодні, або завтра", - додав Луценко.

Представники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією продовжують обшуки в учасників "бурштинової мафії" на Рівненщині.

"Правоохоронці вилучили у організаторів, "кришувальників" і скупників бурштину "чорну бухгалтерію" нелегального бізнесу, сотні тисяч доларів, великі суми в інших валютах, кілька десятків кілограмів "сонячного каменю" великих фракцій і обладнання для видобутку", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок, 5 липня.

Серед фігурантів справи - кілька глав райдержадміністрацій та керівників лісгоспів області. Обшуки у пересічних копачів не проводилися.

Правоохоронці перевіряють наявність у організаторів та інших учасників угруповання банківських рахунків і нерухомості за кордоном.

До теперішнього часу проходять ще близько 30 обшуків.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу п'яти організаторам нелегального бізнесу, здійснюються відповідні процесуальні дії щодо інших учасників угруповання.

Як повідомлялося, в понеділок, 4 липня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в організації злочинного угруповання з незаконного видобутку бурштину в Рівненській області підозрюються 32 особи. Крім того, за підозрою в організації злочинного угруповання з видобутку бурштину був затриманий заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик.

Юрій Луценко в понеділок, 4 липня, повідомив про затримання чотирьох учасників схеми незаконного видобутку та реалізації бурштину в рамках операції "Бурштин".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: Луценко, бурштинова справа, Київ, Суд, 72 години | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]