Сб, 2024-04-20, 06:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:06
Затримано заробітчан з України в Польщі з підробленими дозволами на працевлаштування
Інші останні Новини Європейського Союзу

На території Республіки Польща затримали групу громадян України з підробленими дозволами на працевлаштування. Як повідомляє 18 квітня 2016 року "УНІАН" з посиланням на Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України, за інформацією Посольства України в Польщі, представники польської прикордонної служби міста Бидгощ затримали злочинне угруповання, до якого входили польські громадяни. Це угруповання займалося продажем підроблених дозволів на працевлаштування.

МЗС України працює над спрощенням візового режиму з багатьма країнами світу - Клімкін

"У цей же час польські правоохоронці затримали групу наших громадян за нелегальне перебування на території цієї країни. Як з'ясувалося, українці скористалися послугами вищезгаданого злочинного угруповання, придбавши сфальшовані довідки. Затримані українці будуть повернуті на батьківщину, їм буде заборонений в'їзд на територію Польщі на визначений законом термін", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим МЗС нагадує громадянам України про необхідність обережно ставитися до пропозицій посередників, які обіцяють надати допомогу в оформленні віз та працевлаштування в інших державах. "У разі виникнення сумнівів щодо отриманих пропозицій слід негайно звернутися до відповідних органів країни, в яку планується виїзд. У будь-якому випадку нагадуємо, що веб-сайти закордонних дипломатичних установ України містять детальну інформацію про можливості та правила працевлаштування українських громадян в країні перебування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, через негативний результат голландського референдуму (61% - проти) можуть виникнути складнощі з асоціативним членством України в ЄС, що передбачає безвізовий режим відвідування країн Союзу українськими громадянами. Якщо парламент Нідерландів з посиланням на волевиявлення громадян Королівства відмовиться від ратифікації Угоди Україна-ЄС, під загрозою буде вся процедура надання офіційному Києву асоціативного членства, незважаючи на те, що окрім Нідерландів у всіх інших європейських країнах парламенти вже ратифікували цю Угоду.

Крім того, в зв'язку з небаченим раніше напливом біженців-мусульман - такого руху міграційних потоків європейський континент не знав з часів Другої світової війни - низка країн Євросоюзу істотно посилює власну політику щодо проживання та працевлаштування нерезидентів. Зокрема, Велика Британія не виключає свого виходу з ЄС, чому присвячено запланований на 23 червня загальнонаціональний референдум, а країни Вишеградської групи (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) взагалі виступають категорично проти прийому біженців (зокрема, за затвердженими раніше в Брюсселі квотами). Хіба що Польща згодна на виключення для репатріантів - етнічних поляків з країн Східної Європи.

МЗС України працює над спрощенням візового режиму з багатьма країнами світу - Клімкін

МЗС України працює над спрощенням візового режиму з багатьма країнами світу. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін на зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації та Американської торговельної палати.

"Ми працюємо над спрощенням візового режиму з багатьма країнами. Я дуже сподіваюся, що в наступні місяці нам вдасться прийняти пакет документів, підготовлений МЗС, який дозволить нам дуже багато речей в цьому році, починаючи з запровадження електронної візи", - сказав Клімкін.

За словами міністра, спрощення візового режиму Україна почала з країн Перської затоки, й продовжуватиме цей процес для азіатських країн, наприклад, Китаю.

Як зауважив Клімкін, громадяни багатьох країн, у яких, наприклад, є багаторазова шенгенська віза, зможуть в'їжджати в Україну без візи. Буде також можливість отримати візи в аеропорту і не буде необхідності кілька разів звертатися до українських консульства, оскільки буде повністю уніфікований пакет документів, необхідних для отримання візи. "Це буде лише чотири документи, які відповідатимуть практиці Європейського Союзу", - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, МЗС України активно лобіює надання безвізового режиму для громадян з Китайської Народної Республіки (КНР), аргументуючи свою позицію високою купівельною спроможністю китайських туристів. Проти цього категорично виступає Служба безпеки України (СБУ).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: працевлаштування, підроблені дозволи, заробітчани України, Польща, затримання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]