Пт, 2024-03-29, 17:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Завершення реструктуризації зовнішнього боргу Мінфін очікує 12 листопада
Інші останні Економічні новини

Міністерство фінансів України інформує, що "завершення реструктуризації зовнішнього боргу України, включаючи випуск нових облігацій зовнішньої державної позики України для кредиторів, які мають на це право, очікується 12 листопада 2015 року".

"Умови реструктуризації були схвалені для 13 серій непогашених державних і гарантованих державою єврооблігацій на зборах кредиторів 14 жовтня 2015 року. Умови реструктуризації не були схвалені тільки для серії облігацій зовнішньої державної позики у розмірі 3 млрд дол. США, термін погашення яких настає в грудні 2015 року. Відповідно, власники цих облігацій не зможуть отримати нові боргові цінні папери України", - йдеться в заяві Мінфіну України.

При цьому Мінфін не називає цих власників.

Завершення процедури обміну облігацій означає реструктуризацію зовнішнього боргу України в розмірі 15 млрд. дол. і зниження суми боргу на 20% (3 млрд. дол.), зазначає Мінфін.

"Це дозволить Україні уникнути оплати боргу в розмірі 8,5 млрд. дол. США, термін погашення якого за попередніми облігаціях настає протягом наступних чотирьох років", - йдеться в заяві міністерства.

Мінфін зазначає, що "всі міжнародні партнери України підтримали необхідність здійснення боргової реструктуризації".

Раніше міністр фінансів РФ Антон Силуанов повідомив, що російська сторона не приймає участі в зустрічах приватних кредиторів України, одна з яких призначена на 29 жовтня, як і раніше чекаючи повного погашення боргу в сумі 3 млрд. дол. у грудні.

Три мільярди доларів, про які йде мова, уряд Миколи Азарова взяв у Росії під час початку протестів на Майдані в кінці 2013 року.

Як повідомлялося, міністерство фінансів України планує провести переговори з Росією про списання 3 мільярдів доларів боргу за державними облігаціями, термін погашення за якими закінчується в кінці року.

Раніше, відповідаючи на запитання про власників так званого трьохмільярдного "російського боргу", який не увійшов до загальної суми реструктуризації, Яресько зазначила, що Україна дотримується принципу рівності між кредиторами у врегулюванні боргових питань. За її словами, всі питання вирішуються через Спеціальний комітет кредиторів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: завершення реструктуризації зовнішн, Мінфін, 12 листопада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]