Чт, 2024-04-18, 20:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:36
Завершили внутрішню експозицію Музею АТО у Дніпрі
Інші останні Новини з регіонів України

На Дніпропетровщині створили унікальний Музей АТО.

Про це повідомили Цензор.НЕТ в департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОДА.

Наразі завершено роботи зі створення внутрішньої частини. Головні герої виставки - воїни, медики, капелани, волонтери і кореспонденти. Про їхні героїчні долі розповідають унікальні експонати: особисті речі, фотографії, медалі, форма.

"Команда Дніпропетровської ОДА завершила створення першого в Україні Музею АТО. Навесні відкрили вуличну експозицію, в центрі якої - військова техніка. Зараз готова і внутрішня частина. Її головні герої - люди. Бійці, волонтери, медики, капелани, військові кореспонденти - всі, хто зробив внесок у захист Батьківщини. Експонати розповідають про їхні долі і особисті подвиги", - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Нова експозиція займає півтисячі квадратних метрів у діорамі Історичного музею ім. Яворницького. Її розмістили в трьох залах. У першому - речі бійців АТО, волонтерів, медиків, капеланів, військових кореспондентів, а також боєприпаси, ордени, інструменти, дитячі малюнки та одяг.

У другому залі - фотографії загиблих героїв і їхні особисті речі. Улюблені шахи, книга, листівка до матері, розбитий кулями телефон.

Третій зал - мультимедійний. Такого на території області ще не було. У залі транслюють дві стрічки, кожна - не більш як півгодини. Це документальні розповіді про війну на сході України. Кіно транслюють відразу на чотири стіни кінозалу. Такий ефект і гучний звук переносять в епіцентр подій на Сході і нікого не залишають байдужим.

Побачити нову експозицію музею можна буде вже в новому році.

Нагадаємо, вулична експозиція музею була відкрита в травні. Екскурсії по виставці проводять співробітники музею і бійці АТО. На виставці серед експонатів можна побачити навіть блокпост української армії в Пісках і "руїни" Донецького аеропорту.    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 720 | Додав: adminA | Теги: Дніпро, внутрішня експозиція Музею АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]