Пт, 2024-03-29, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Збір 3 млн підписів за референдум зі звільнення Тимошенко опозиція почне в кінці грудня
Інші останні Політичні новини
Юридична процедура з організації всеукраїнського референдуму щодо декриміналізації ст. 365 Кримінального кодексу, по якій екс-прем'єр Юлія Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі, почнеться наступного тижня. Про це розповів ініціатор референдуму народний депутатвід БЮТБ Юрій Одарченко, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

"Процес організації ініціативних груп в усіх областях займе 3-4 тижні. Після цього ми розпочнемо збір підписів, на це закон дає нам один місяць. На цей період припадає і Новий рік, але що поробиш, будемо збирати підписи і в свята", - заявив Одарченко.

Він висловив впевненість в тому, що необхідні 3 млн підписів будуть зібрані вчасно.

Разом з тим Одарченко зазначив, що початок підготовки до референдуму переслідує ще одну мету - не допустити підписання президентом закону про референдум, прийнятого парламентською більшістю 6 листопада.

В опозиції вважають цей документ неконституційним і вважають, що з його допомогою влада має намір добитися зміни конституційного ладу.

"Президент думав використовувати закон для зміни Конституції, але не врахував, що його можна використовувати і як інструмент звільнення Юлії Тимошенко. Думаю, тепер, зрозумівши це, він відмовиться підписати документ", - припускає Одарченко.

Нагадаємо, в разі набуття чинності закону про референдум результати народного волевиявлення будуть автоматично змінювати законодавство, в той час як сьогодні вони мають лише рекомендаційне значення.

6 листопада Верховна Рада ухвалила в цілому Закон "Про всеукраїнський референдум". Він направлений на підпис президенту.

22 листопада в прес-службі партії "Батьківщина" повідомили про плани ініціювати всеукраїнський референдум щодо декриміналізації статті, за якою засуджена Тимошенко ("перевищення влади і посадових повноважень"). "Як тільки ця стаття буде скасована, Юлія Тимошенко вийде на свободу", - наголошується в повідомленні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: звільнення Тимошенко, референдум, 3 млн підписів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]