Чт, 2024-04-25, 23:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:07
Збір при реєстрації авто в Україні збираються збільшити і ввести ще один на утилізацію
Інші останні Економічні новини
Кабінет міністрів України пропонує збільшити збір при первинній реєстрації транспортних засобів.

Проект закону України, підготовлений урядом, має внести зміни до Податкового кодексу щодо ставок деяких податків і зборів, передають "АвтоНовости".

Документ передбачає збільшення зборів на алкоголь і тютюнові вироби, забруднення навколишнього середовища шкідливими викидами, тимчасове зберігання радіоактивних речовин. Серед інших ставок пропонується підвищити збір при первинній реєстрації транспортних засобів.

Збір буде підвищений на всі автомобілі незалежно від об'єму двигуна на 4,8%. Приміром, за моторчик менше 1,0 літра доведеться платити 3,7 грн за 100 куб. см, від 1,5 до 1,8 л - 8,61 грн за сто кубиків. Найбільше доведеться розщедритися власникам автомобілів з двигуном понад 6,5 л - за 100 куб. см доведеться заплатити 73,88 грн або 4 802 грн за повний обсяг.

Зазначимо, що попереднє підвищення ставок було у листопаді минулого року, тоді вони піднялися на 8%.

Нагадаємо, 13 квітня вступили в силу спеціальні мита на автомобілі, що поставляються в Україну з-за кордону.

Відповідно до документу, впродовж наступних трьох років в Україні діятиме спеціальне мито на імпорт популярних серед українців автомобілів з бензиновими двигунами з об'ємом циліндрів 1 тис-1,5 тис кубічних сантиметрів, а також з об'ємом 1,5 тис-2,2 тис кубічних сантиметрів.

Рада готується проголосувати за утилізаційний збір на всі автомобілі

У Верховній Раді також готується до голосування законопроект, що передбачає введення утилізаційного збору на всі автомобілі.

Комітет з питань податкової та митної політики вніс свої рекомендації для голосування за проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо утилізаційного збору". Законопроект раніше був прийнятий у першому читанні та очікує голосування для остаточного прийняття у другому читанні.

Раніше повідомлялося, що законопроект передбачає введення утилізаційного збору на автомобілі від 500 до 3 500 доларів США залежно від об'єму двигуна. Плата збору повинна лягти на плечі імпортерів. Українські підприємства будуть звільнені від утилізаційного збору, якщо захочуть самостійно приймати автомобілі свого виробництва на утилізацію.

Утилізаційний збір також може бути накладений на продукцію українських підприємств, якщо вони не мають лінію зварювання і фарбування та виробляють автомобілі за допомогою великовузлового складання.

Найімовірніше, такі дії призведуть до подорожчання автомобілів, тобто, утилізаційний збір ляже на плечі простих автомобілістів.

Зазначимо, що на даний момент в Україні існують тільки два вітчизняних виробника - це "ЗАЗ" і "Богдан", що належать двом великим корпораціям.

Близько року тому у корпорації "Богдан" заявили, що не виключають можливості закриття свого заводу з виробництва легкових автомобілів у Черкасах і перенесення зварювального та фарбувального обладнання в Росію в рамках можливого відновлення реалізації проекту зі створення автозаводу в РФ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: реєстрація авто, україна, збір, утилізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]