Чт, 2024-03-28, 11:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:28
Збираються провести грандіозний військовий парад у Києві
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів затвердити план святкування Дня незалежності, який має включати військовий парад на Хрещатику і Майдані Незалежності. Про це йдеться в указі №132/2017, опублікованому на сайті президента.

За дорученням президента Кабмін повинен утворити оргкомітет та розробити з урахуванням пропозицій цього комітету план заходів з підготовки та відзначення 26-ї річниці незалежності України.

У плані має бути передбачена 23 серпня 2017, в День Державного Прапора України церемонія урочистого підняття Державного Прапора України в різних містах.

24 серпня має відбутися парад військ, який пройде  по вулиці Хрещатик і Майданом Незалежності в Києві. Крім того план відзначення Дня незалежності включає церемонію покладання квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції гідності та учасників АТО.

Також президент рекомендує запропонувати релігійним організаціям провести 24 серпня 2017 молебні за Україну.

Закордонні дипломатичні установи України також мають провести відповідні заходи з відзначення Дня незалежності, організацію яких президент доручив МЗС.

Крім того, Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики  створити медійні проекти про історію і сьогодення України, про особистості видатних українців, а також підготувати і розповсюдити тематичну соціальну рекламу.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України має організувати широке висвітлення святкових заходів, трансляцію циклів тематичних передач, художніх і документальних фільмів.

"Міністерству внутрішніх справ України, Національній поліції України, Службі безпеки України, обласним, Київській міській державним адміністраціям вжити заходів щодо забезпечення громадського порядку та безпеки громадян під час проведення заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України", - йдеться в указі.

Як повідомляв сайт Знай.ua в 2016 році на честь 25-ї річниці незалежності України по Хрещатику проїхало  близько 200 одиниць військової техніки та промарширували студенти військових вузів, бійці АТО і добровольці, а також проїхала техніка, близько 200 одиниць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: грандіозний військовий парад, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]