Вт, 2024-03-19, 05:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Збройна агресія проти України призведе до дуже жорстких санкцій - глава МЗС Швеції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Будь-яка подальша збройна агресія Росії проти України призведе до дуже жорстких заходів у відповідь. Про це заявив глава МЗС Швеції Карл Більдт в ефірі "Подробностей".

''Якщо російські збройні сили увійдуть на територію України, це буде вторгненням і агресією. Якщо це відбудеться, можна забути про будь-які дискусії щодо санкцій. Тоді вони точно будуть введені'', - запевнив Більдт.

За його словами, це чудово розуміє влада Росії.

"Сигнали з Брюсселя і Вашингтона абсолютно чіткі - будь-яка подальша збройна агресія проти України призведе до дуже жорстких заходів'', - наголосив Більдт.

При цьому він заявив, що ніякі обставини не зможуть змінити позицію Європи, щоб вона погодилася з експансією Росіїї.

''Ні, ми не погодимося з експансією'', - запевнив Більдт.

Також він зазначив, що найважливіше для України - бути сильною і в політиці, і в економіці.

''Коли ви розділені політично і слабкі економічно, тоді ви слабка держава, незалежно від військових альянсів. Економічні реформи, вибори, реформа судової системи та держуправління, поліпшення інвестклімату - це кроки, які допоможуть Україні в майбутньому стати сильною. І це ті сфери, де Європа зможе допомогти'', - підкреслив глава МЗС Швеції.

Говорячи про вибори, що заплановані в Україні на 25 травня, Більдт зазначив:

''Упевнений, що в Україні, по всій території пройдуть вільні і справедливі вибори. Звичайно, не обійдеться без проблем: ми знаємо про Крим, де російська влада не допустить голосування і це - трагедія. Також ясно, що будуть спроби завадити виборам на сході України. Розраховую, що на більшій частині України, де буде більше 1000 наших спостерігачів, пройдуть вільні вибори", - підсумував Більдт.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: глава МЗС Швеції, України, жорстких санкцій, збройна агресія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]