Сб, 2024-04-20, 04:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Здивовані жителі Пхеньяна : з головної площі, через півстоліття, враз зникли Ленін і Маркс
Інші останні Новини світу
Головна площа Пхеньяна, на якій традиційно проводяться військові паради та масові заходи, залишилася без величезних портретів Карла Маркса і Володимира Леніна, які поряд з гігантським портретом Кім Ір Сена прикрашали її багато десятиліть. Як пише NEWSru.com, сталося це в кращих традиціях Північної Кореї, влада якої ніколи нікому нічого не коментує: раптово і без жодних пояснень.

Першим про зникнення портретів повідомило південнокорейське агентство Yonhap, посилаючись на свіжі фотографії площі, що з'явилися в його розпорядженні, а в понеділок вранці новину підхопили європейські та американські газети й інформагентства.

За словами багатьох експертів, Маркс і Ленін, що поглядали на юрби північних корейців понад півстоліття і зберегли свої місця на будівлі Міністерства зовнішньої торгівлі КНДР навіть після того, як в 1980-х роках статут Трудової партії Кореї замінив згадки про марксизм-ленінізм на посилання на ідеї чучхе та Кім Ір Сена.

Зникнення ж портретів фахівці розцінюють як ще одну ознаку змін, що почалися в країні з приходом до влади сина Кім Чен Іра - 29-річного Кім Чен Ина.

Експерти кажуть про те, що молодий Кім частіше з'являється на людях у порівняно неформальній обстановці, наприклад, відвідуючи міський парк культури і відпочинку. Він став першим з північнокорейських лідерів, який підняв завісу над своїм особистим життям, оголосивши про своє одруження і постійно з'являючись на людях зі своєю дружиною.

За словами спостерігачів, зняття портретів Леніна та Маркса - не єдина зміна на площі Кім Ір Сена. Не так давно був замінений і портрет самого засновника КНДР. Кім Ір Сен задумливий і навіть суворий був замінений на Кім Ір Сена усміхненого.

Кім Чен Ин став лідером КНДР в 2011 році. Повний перехід влади в його руки стався після смерті його батька, який за кілька років до кончини переніс інсульт.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: Ленін і Маркс, Здивовані жителі Пхеньяна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]