Чт, 2024-04-25, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
Земана чеські активісти звинувачують в підтримці «гібридної війни» РФ проти України
Інші останні Новини Європейського Союзу

Зокрема, чеський президент «безперестанно бреше російському народові про громадянську війну» на Донбасі.

Чеські громадські організації виступили з заявою, в якій звертають увагу на підтримку «гібридної війни» Росії проти України президентом Чехії Мілошем Земаном під час його візиту до Москви. Про це інформують ЗМІ.

Останні висловлювання чеського президента «можна сприймати як інформаційну підтримку гібридної війни Путіна», мовиться в заяві.

Минулого року в Україні вибухнула не громадянська війна, як про це говорить Земан, а «міжнародний гібридний конфлікт, який викликала Росія анексією Криму, направленням фахівців і зброї на Донбас і не в останню чергу також провокаційною пропагандою», наголошують автори документа.

Безперестанною брехнею російському народові про «громадянську війну» ці гібридні атаки Росії підтримує і Мілош Земан – «президент, який має захищати цінності й інтереси демократичної Чеської Республіки», мовиться в заяві чеських громадських активістів.

Так само прем’єр Чехії Богуслав Соботка вважає, що ще завчасно говорити про вступ Росії до Європейського союзу у 20-річній перспективі, як про це в Москві заявив Мілош Земан.

«Гадаю, що в нас є більш актуальні завдання, і стосуються вони розширення Євросоюзу за рахунок країн, які з ЄС мають підписану угоду про асоціацію», – наголосив чеський прем’єр.

Як відомо, проти візиту Земана до Москви протестувала днями у Празі група чеських активістів.

В руках вони тримали плакати із закликами «Їдь до свого пана і не вертайся, Земане!», «Путін – фюрер, тюремник, окупант, убивця!».

Сам Мілош Земан назвав активістів, які проводжали його з плакатами, «людьми з низьким інтелектом».

Нагадаємо, в квітні після анексії Криму президент Чехії Мілош Земан у своїх інтерв'ю закликав до "жорстких превентивних заходів" проти Росії, висловлював підтримку санкцій і навіть публічно виступав за операцію НАТО, якщо Росія зважиться на окупацію Східної України.

Однак, починаючи з червня, риторика президента змінилася. Зокрема, він  "не бачив жодних причин" для санкцій ЄС проти РФ, а у вересні заявив, що в Україні йде громадянська війна і "кілька сотень добровольців" з Росії не можна розцінювати як російське вторгнення.

Також Земан закликав світ і Україну змиритися зі "входженням Криму до складу Росії", оскільки, на його думку, "в найближчому майбутньому він не буде повернутий Україні, незважаючи на всі декларації".

Раніше розслідування чеського видання Respekt простежило давнє знайомство між Земаном і близьким другом Путіна Владіміром Якуніним. Згідно з даними видання, передвиборну кампанію Земана фінансував Якунін.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: підтримці «гібридної війни» РФ прот, Земана, чеські активісти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]