Пт, 2024-04-19, 10:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
Землі поряд з Чорнобильською зоною стають "ласим шматочком" для ВІПів - ЗМІ
Інші останні Новини з регіонів України
Українські бізнесмени викуповують ділянки під Чорнобилем, буквально біля кордону з зоною відчуження, забудовуючи їх елітними котеджами, пише газета "Сегодня", зазначаючи, що зараз ця земля коштує копійки, та й навколо тихо - можна спокійно жити, не боячись бути повсякчас на видноті.

Найпопулярніше місце, в якому селяться ВІПи, - село Страхолісся, що впритул межує з огородженою "колючкою" зоною (ріелтори продають ділянки в середньому по 3-5,5 тис доларів за сотку, уточнюючи, що охочих не бракує. У місцях, що вважаються більш-менш чистою зоною, ділянки коштують мінімум удвічі дорожче). Тут поруч з покинутими після вибуху на ЧАЕС будинками сусідять елітні котеджі-новобудови, що вражають розкішшю, системами охорони і дворами з доглянутими газонами і красивими ліхтарями. Звичайні селяни-пенсіонери стверджують, що їхні сусіди - люди з відомими прізвищами.

"...Ділянку і будинок, які в радянський час належали акторові Леоніду Бикову, тепер викупив відомий бізнесмен-аграрій. На цьому місці він побудував шикарний особняк бежевого кольору, - підключився до розмови місцевий пенсіонер Олексій. - Ще одну ділянку взяли в оренду французи, правда, кажуть, що за документами земля належить якомусь українцю. Тут зводять клуб рибалок. А нещодавно один багатій купив 30 соток, заплатив 170 тисяч доларів. Напевно, побудує, як і решта, будинок з басейном і футбольним полем. Все через те, що місця тут гарні, як на курортах, роздолля для полювання і рибалки. Так, Зона поруч, але село не евакуювали після аварії, бо радіація в нормі (так само про радіацію газеті відповіли і в прес-службі МНС). Правда, ми про всяк випадок у виловленої з річки рибки хвости і голови відрізаємо - саме там накопичується радіація".

Схожа картина - і в сусідньому селі Медвин. "Поруч з десятком осиротілих хатинок - великі будинки, стайні і... бронетехніка." У селі всі кажуть, що пани будуть влаштовувати полювання на конях і на цьому БТРі, - розповідає місцевий єгер. - Ось вишка для полювання (з неї стріляють по кабанах). Закон для багатьох не писаний. Ми під вишками знаходимо обезголовлені туші. Це означає, що звіра вбивали заради опудала для стіни. Одного разу ми знайшли тушку свині без голови, розкрили - а в утробі 11 поросят... Робітники однієї відомої людини поставили 14 таких вишок..."

У Держагентстві лісових ресурсів відповідають, що браконьєри в цих місцях справді промишляють, але здебільшого це місцеве населення, а не заїжджі багатії. "В Іванківському районі звірі із зони вискакують через колючий дріт, і місцеві браконьєри їх вбивають. М'ясо у звіра брудне, тому його ніхто не їсть, а от голови забирають, щоб зробити опудало. Але це справа рук не так званих "панів". Я перевіряв ці факти. Наприклад, Пилипишин взяв в оренду площі, справді поставив вишки для полювання у світлий час доби. Але в нього все законно, та він і не мисливець, а більше рибалка", - сказав виданню заступник начальника управління господарства з полювання Держагентства лісових ресурсів України Андрій Хрол.

Зазначимо, що в Україні чимало привабливих місць, які встигли "впасти в око" представникам місцевої "еліти". Так, Південний Берег Криму через унікальні природні умови і близькість до моря здавна слугує об'єктом рейдерської уваги.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: ВІПів, Чорнобильською зоною, Землі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]