Чт, 2024-04-25, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Жодних дострокових виборів: спікер обіцяє активну роботу Ради. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує, що дочасних виборів в Україні не буде. Про це він сказав у ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1".

Спікер зазначив, що президент Росії Володимир Путін хоче контролю над усією Україною, тому для нього важлива дестабілізація всередині країни.

"І тут план дочасних виборів є ключовою стратегією. Дочасні вибори - для того щоб зупинити український парламент, для того щоб зупинити українську владу. Для того щоб Україна на довший час зависла, не проводячи ніяких реформ і ніяких дій", - сказав Парубій.

Він висловив упевненість, що цей план не буде здійснений і ворог "не прорветься на Сході, не прорве нашої оборони, і дочасних виборів в Україні не буде".

"Буде активна робота українського парламенту", - додав голова ВР.

Крім того, він висловив думку, що дочасні вибори кардинально ситуацію в країні не змінять, але "можуть зупинити країну як мінімум на 8 місяців, зупинити країну під час війни".

Як повідомлялося, під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій Верховної Ради 11 липня Бойко заявив, що народні депутати з цієї фракції готові скласти свої мандати, щоб розпустити Верховну Раду України й ініціювати перевибори парламенту. Своєю чергою голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що не бачить підстав для розпуску парламенту і вважає подібний сценарій нав’язаним ззовні.

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм заявив, що відмова від депутатських мандатів не призведе до дострокових парламентських виборів через внесені в законодавство зміни, а для того, щоб парламент не працював, необхідно, щоб окрім депутатів "Опозиційного блоку" здали мандати ще "десь 80-90" парламентаріїв. При цьому він зазначив, що це можливо лише в разі "хіба що пан Ляшко (Олег Ляшко, лідер фракції Радикальної партії - ред.) і Юлія Тимошенко (лідер фракції "Батьківщина" - ред.) приєднаються і разом здадуть свої мандати, щоб спровокувати парламентську кризу і піти на дострокові вибори".

Зауважимо, що 12 липня Верховна Рада була нарешті деблокована і розпочала роботу. Так, нардепи із фракцій, які входять в коаліцію – БПП та "Народний фронт", деблокували президію та трибуну ВР.

Нагадаємо, 5 липня фракції "Батьківщини", Радикальної партії, а також "свободівці" й окремі позафракційні народні депутати заявили про початок безстрокового блокування роботи Верховної Ради з вимогою поставити на голосування законопроекти, спрямовані на боротьбу з "тарифним геноцидом".

Окрім того, вони вимагають від ВРУ створити Тимчасову слідчу комісію щодо офшорних рахунків президента Петра Порошенка та його найближчого оточення.

6 липня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що блокування парламенту може завадити соцвиплатам.

7 липня фракції "Блоку Порошенко" і "Народного фронту" розблокували трибуну. У відповідь "Радикальна партія" та "Батьківщина" оголосили сидячий страйк. Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко також заявила про створення "об'єднаної опозиції".

8 липня народні депутати від "Батьківщини" та позафракційні від різних політичних сил заблокували президію Верховної Ради України. Засідання довелося скасувати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: спікер, жодних дострокових виборів, активна робота Ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]