Ср, 2024-04-24, 17:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:39
Жорсткий Brexit: Велика Британія може ввести воєнний стан
Інші останні Новини Європейського Союзу

Жорсткий Brexit В разі неупорядкованого Brexit Велика Британія може ввести воєнний стан. Про це повідомило видання The SundayTimes.

Газета посилалася на неназваних чиновників, які заявили, що уряд вивчає варіанти дій в разі, якщо Brexit без угоди призведе до громадянської непокори. Ці варіанти включають військовий стан, комендантську годину і використання армії для придушення заворушень.

В уряді Сполученого Королівства обговорюється доцільність застосування Акта про надзвичайні ситуації від 2004 року, який дозволяє вводити комендантську годину, конфіскувати майно, обмежувати свободу пересувань і задіювати збройні сили для придушення заворушень. Уряд в подібних обставинах може отримати право вносити поправки в будь-яке законодавство за винятком Акта про права людини.

Проте, міністр охорони здоров’я Британії Метт Хенкок розповів Reuters, що така можливість дійсно є, але поки не знаходиться "в центрі уваги уряду".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 862 | Додав: abel | Теги: ЄС, Європа, новини, Brexit, уряд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]