Сб, 2024-04-20, 00:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:04
Журналіст назвав плагіатом режисерський дебют Анджеліни Джолі
Інші останні Новини світу

Режисерський дебют Анджеліни Джолі "В краю крові і меду" (In the Land of Blood and Honey), прем'єра якого запланована на 23 грудня, знову опинився в центрі скандалу. Цього разу голлівудську зірку звинуватили в плагіаті, пише RadarOnline.

Хорватський журналіст Джеймс Бреддок (справжнє ім'я - Йосип Кнежевич) оформив свою претензію у вигляді судового позову, в якому зазначає, що сюжетна лінія картини Джолі майже повністю збігається з подіями, описаними в його статті 2007 року. Так, журналіст стверджує, що чотири роки тому він описав історію жінки, яка піддавалася насильству і була перетворена на рабиню у військовому таборі. Схожа ситуація лягла в основу стрічки "В краю крові і меду" Анджеліни Джолі, і Бреддок назвав це порушенням його авторських прав.

Журналіст зажадав виплатити йому компенсацію. Невідомо, про яку суму йдеться в позові і як відреагувала Джолі на ситуацію, передає NEWSru.com.

Нагадаємо, прем'єра картини "В краю крові і меду" в США запланована на 23 грудня. Своєю назвою стрічка Джолі зобов'язана популярній теорії, що топонім "Балкани" утворений від турецьких слів "бал" (мед) і "кан" (кров). Втім, реальна етимологія не така романтична - "балкан" по-турецьки означає "гірське пасмо, поросле лісами".

Сценарій для фільму також написала Джолі, а виробництвом картини займається компанія GK Films. Головну роль у картині виконує 27-річна боснійська актриса Зана Мар'янович. Її партнером став хорват Раді Шеберджія. Решта всіх акторів у картині теж з колишньої Югославії. Сама Анджеліна Джолі як актриса у фільмі не з'явиться.

"У колишньої Югославії багата історія драматичного мистецтва. Актори грали чудово. Для мене було великою честю працювати з ними, і я рада познайомити всіх з їхнім величезним талантом", - заявила Джолі про роботу з місцевими талантами.

Знімався фільм головним чином в Угорщині, оскільки в Боснії проект викликав протести місцевої асоціації "Жінки - жертви війни", яка виходячи із заміток у місцевій пресі дійшла помилкового висновку про те, що картина буде про любов між насильником і жертвою.

Анджеліна Джолі оголосила про свій намір спробувати сили в режисурі минулого серпня. Актрисі вже доводилося бути режисером - в 2007 році вона зняла документальний фільм "Місце в часі" (A Place in Time), проте боснійському фільму належить стати її першим художнім проектом.

Через скандал, який здійняла асоціація боснійських жінок, навколо проекту було дуже багато чуток. Джолі завжди наголошувала, що мова йде про художню картину з вигаданим сюжетом, судити про яку варто лише після перегляду.

Боснія і Герцеговина оголосила в 1992 році про вихід зі складу Соціалістичної Федеральної Республіки Югославії, після чого в республіці розпочалася війна за участю боснійських мусульман (босняків), сербів і хорватів, яка тривала до 1995 року. Достеменну кількість жертв конфлікту офіційно не встановлено. За оцінками незалежних експертів, в Боснії і Герцеговині загинуло близько 100 тисяч осіб, здебільшого - боснійські мусульмани. На момент початку конфлікту населення Боснії і Герцеговини складало близько 4 млн осіб.

Про те, що довелося за час війни перенести боснійським жінкам, довгий час воліли мовчати, проте останніми роками було опубліковано багато документальних свідчень, а асоціації жертв здобули велику політичну вагу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1090 | Додав: nowyny | Теги: Анджеліна Джолі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]