Пт, 2024-03-29, 11:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
Журналіст у Харкові заявив про побиття на Антимайдані. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини
Харківський кореспондент видання "Український простір" та інтернет-каналу "Мальва-ТV" Роман Черемський заявляє, що "Беркут" побив його та розбив відеокамеру в центрі міста під час зйомок матеріалу про Антимайдан.

"Я знімав автобуси без номерних знаків із затемненими вікнами, біля яких стояли бійці "Беркута". Сказали не знімати. Я продовжив. До мене підійшов ззаду беркутівець, ззаду в шию електрошокером, скрутили, кілька ударів у район нирок, заштовхали в автобус, там ще дали в нирки і погрожували: "Передай своїм журналістам, щоб нас не знімали". Камеру розбили і забрали флешку", - розповів Черемський журналістам.

Він звернувся із заявою про те, що сталося в міліцію.

Між тим, у відділі зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області застосування сили проти Черемського заперечують.

"Наразі встановлено, що описані журналістом події в більшій частині не відповідають дійсності. Ініціатором цієї ситуації був сам представник ЗМІ, який без будь-яких пояснень намагався зайти в автобус, в якому перебували бійці спецпідрозділу "Беркут". Міліціонери під час бесіди з журналістом пояснили йому, що перебувають на службі і здійснюють охорону громадського порядку, після чого попросили його залишити автобус", - зазначили у міліції.

"Жодних методів фізичного впливу стосовно зазначеного громадянина працівники міліції не застосовували", - запевнили у відомстві.

Начальник першого слідчого відділу прокуратури Харківської області Микола Желяков повідомив, що інформацію про подію внесено до ЄРДР із попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством).

"Створено слідчу групу. Здійснюються необхідні першочергові слідчі дії. Тяжкість тілесних ушкоджень і час їх завдання визначить експертиза", - сказав Желяков журналістам.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: побиття.ВІДЕО, Антимайдані, харкові, журналіст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]