Чт, 2024-04-25, 18:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Журналіст - за час окупації Криму на півострові вбили 11 кримських татар
Інші останні Кримінальні новини

За час окупації Криму на півострові вбили 11 кримських татар - журналіст.

За час, що пройшов з початку анексії Криму Росією в 2014 році, на півострові вбито 11 кримських татар, 15 зникли безвісти і більш як 40 осіб знаходяться в місцях позбавлення волі.

Про це на прес-конференції в Києві розповіла редактор інформаційного агентства "Кримські новини" Гаяна Юксель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після трьох років статистика, яка представлена на півострові, така: 11 осіб убито за час окупації, в перші дні окупації; це 15 зниклих безвісти - тих, про яких досі нічого невідомо, немає жодних даних; це більш як 40 осіб, які знаходяться в місцях позбавлення волі, вже маючи вироки, або справи яких продовжують розглядатися в судах", - розповіла вона.

Крім того, журналіст нагадала, що стосовно кримських татар окупаційна влада порушила численні кримінальні справи. Найрезонансніші з них - кримінальні справи "3 травня", "26 лютого", "Справа Хізб ут-Тахрір", про заборону Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомлялося, українські, міжнародні правозахисні організації відзначають значне погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму.

Переслідування кримських татар за їх мирний протест проти окупації Росією Криму триває. Вони піддаються утискам, затриманням, кримінальному переслідуванню за свої погляди, за свої дії, коли вони оспорюють окупацію, і таким чином звинувачуються у порушенні територіальної цілісності Росії.

Окупаційна влада також переслідує українців. Так, минулого тижня на допит у ФСБ у Сімферополі викликали активістів Українського культурного центру.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 657 | Додав: adminA | Теги: окупація Криму, журналіст, вбито 11 кримських татар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]