Чт, 2024-03-28, 20:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
Журналістам у Нью-Йорку роздали Пулітцерівську премію
Інші останні Новини світу

Четверо журналістів американського інформаційного агентства Associated press (AP) отримали престижну Пулітцерівську премію в номінації "За видатне розслідування".

Як повідомляється на сайті організаторів заходу, найкращими журналістами-"розслідувачами" були визнані Метт Апуссо, Адам Голдман, Ейлін Салліван і Кріс Хоулі.

Як сказано в повідомленні AP, четвірка працівників агентства була гідно оцінена за серію репортажів про перевищення повноважень нью-йоркською поліцією під час оперативно-розшукових заходів, спрямованих на запобігання терактам, у мусульманських кварталах мегаполісу.

Члени журі також вирішили присудити Пулітцерівську премію фотографу агентства Франс Прес Массуд Хуссейні в номінації "За новинну фотографію", передає РИА "Новости".

Він отримав престижну нагороду за фото афганської дівчинки, яка заплакала від страху після того, як стала очевидцем теракту.

Крім того, відразу двох "пулітцерів" були удостоєні журналісти відомої американської газети New York Times. Премію в номінації "За міжнародний репортаж" отримав оглядач цього видання Джефрі Джентльмен, премія в номінації "За майстерність" дісталася кореспонденту Девіду Коченевськи.

Веслі Морріс, журналіст Boston Globe – ще однієї американської газети, – був удостоєний премії "За художню критику".

Журі не присудило нікому премію в номінаціях "За редакційний коментар", а також "За художню книгу", написану американським письменником, бажано про Америку.

Минулого року переможцем у найпрестижнішій номінації "За служіння суспільству", лауреат якої отримує золоту медаль, стала газета The Los Angeles Times. Видання здобуло нагороду за матеріал про корупцію в невеликому каліфорнійському місті Белл, влада якого встановила собі надзвичайно високі зарплати. Публікація привела до серії реформ у законодавчій системі міста і арешту низки чиновників.

У 2010 найпрестижнішу в журналістиці Пулітцерівську премію вперше отримало інтернет-видання.

Раніше, біографія лідера міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бін Ладена і історія його роду, написана Стівом Колом, потрапила у фіналісти Пулітцерівської премії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: Нью-Йорку журналістам, Пулітцерівську премію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]