Чт, 2024-04-25, 06:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:42
Журналістів ТВі Кличко, Тягнибок і Яценюк підтримали
Інші останні Політичні новини
Опозиція вважає, що конфлікт на телеканалі ТВі може призвести до суттєвих змін в інформаційному просторі України. Про це йдеться в заяві лідерів фракцій "Батьківщина", "Свобода" та УДАР, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Телеканал ТВі є одним із небагатьох засобів масової інформації, в повсякденній роботі якого втілювалися принципи свободи слова, право громадян на отримання достовірної та неупередженої інформації", - зазначається в заяві.

"ТВі займав об’єктивну та незаангажовану позицію, транслював в ефір телепрограми, де критично оцінювалася діяльність різних політичних сил: як провладних, так і опозиційних. Саме за це ТВі дивилася, цінувала та підтримувала численна глядацька аудиторія", - наголошують опозиціонери.

Тому, на їхню думку, вкрай важливо зберегти таку редакційну політику телеканалу.

"Ми підтримуємо вимоги журналістів, які страйкують, щодо ухвалення Редакційного статуту, який би унеможливив тиск на журналістів, втручання в їхню професійну діяльність, зняття програм з ефіру та політичну цензуру на телеканалі", - заявляють лідери опозиційних парламентських фракцій.

"Ми також вважаємо, що потрібно негайно оприлюднити інформацію щодо кінцевого власника ТВі та структуру власності цієї телерадіоорганізації", - йдеться у заяві Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока.

"Переконані, що у цивілізованому правовому вирішенні конфлікту зацікавлені усі: журналісти, інвестори, власники, а найбільше – українські громадяни, які в умовах нинішнього авторитарного

режиму потребують об’єктивної та незаангажованої інформації", - додають вони.

Довідка

23 квітня прес-служба ТВі повідомила, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Новим інвестором каналу став бізнесмен Олександр Альтман.

У цей же день ввечері на сайті держпідприємства "Інформаційно-ресурсний центр" з'явилася інформація, що Шевченка внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців як керівник ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"(Київ), яке здійснює супутникове мовлення ( телебачення) під логотипом "ТВі".

Тимчасом власник ТВі Костянтин Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення телеканалу і стверджує, що не підписував жодних паперів про продаж телеканалу, документи підроблено.

"Канал я не продав і продавати не збирався", - сказав Кагаловський на прес-конференції у вівторок.

Він підкреслив, що має намір протягом доби розібратися з ситуацією: "Законним чином ми це питання вирішимо протягом 24 годин від того, як ми з вами тут зібралися". Відсторонена генеральний директор ТВі Катеринчук звернулася в міліцію із заявою про рейдерське захоплення телеканалу. Крім того, вона заявила, що у зв'язку з рейдерським захопленням телеканалу у вівторок, 23 квітня, жодні передачі в ефірі ТВі виходити не будуть. Тим часом, колектив каналу ТВі оголосив страйк до залагодження конфлікту між власниками телеканалу.

25 квітня Альтман заявив, що є кінцевим бенефіціаром британської компанії Balmore Invest Limited (Лондон), якій належить 95% у ТОВ "Медіа Інфо" - 100% власника ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт" - телеканалу TВi.

ТВі тривалий час був об'єктом конфлікту в українських і закордонних судах між компаніями, пов'язаними з бізнесменами Кагаловським і Володимиром Гусинським. Останній намагався повернути контроль над каналом або вкладені інвестиції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: журналісти ТВі, Тягнибок і Яценюк, кличко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]