Пт, 2024-03-29, 10:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
Зібратися біля Київради закликає "Свобода"
Інші останні Політичні новини
У ВО "Свобода" закликають киян та всіх небайдужих українців прийти 2 червня до Київради і показати владі позицію щодо проведення виборів у столиці, повідомили у прес-службі партії, про це заявив народний депутат, голова київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

За його словами, рішення Конституційного суду щодо виборів "було очікуваним, адже всім зрозуміло, кому нині підпорядковується Конституційний суд. Проте воно відверто є політично заанґажованим, юридично абсурдним та продиктованим із Адміністрації президента. Зрозуміло, що влада, яка боїться киян і виборів у столиці, пішла на цей ганебний крок задля того, аби уникнути приниження від стрімкого програшу на виборах її ставлеників на чолі з (головою КМДА) Поповим. Але тепер своє слово має сказати київська громада. Бо тільки вона може захистити свої базові конституційні права та змусити владу змінити позицію".

"Ми закликаємо всіх небайдужих, усіх киян та всіх українців прийти 2 червня о 16.00 до Київської міської ради та показати владі позицію щодо проведення виборів у столиці. Тільки так ми доведемо, що дійсно є громадянами, а не бидлом, яке може терпіти зневажливе ставлення до себе. Кияни мають право обирати собі свою, народну, київську владу", – наголосив Іллєнко.

Опозиційні депутати не будуть брати участь у голосуванні в Київраді після 2 червня

Опозиційні депутати не братимуть участі в жодному голосуванні, яке проходитиме в Київраді після 2 червня. Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від партії "УДАР" Віктор Чумак.

"Партія "Батьківщина", партія "УДАР", представники позафракційних об'єднань, з якими ведеться робота, не будуть брати участь у голосуванні в Київраді", - сказав він.

За словами Чумака, депутати будуть сидіти і фіксувати всі незаконні голосування депутатів Київради для того, щоб при зміні влади відповідно до законодавства відкрити кримінальні справи за узурпацію влади.

"Це єдине правильне рішення. Адже на сьогодні неможливо відкликати мандат, відкликати списки, неможливо обнулити списки - такого рішення не може бути, тому що це не передбачено законом. Саморозпуск цієї міської ради не передбачений законом", - заявив депутат.

Зазначимо, в опозиції заявили, що рішення Конституційного суду про дату чергових місцевих виборів не перешкоджає призначенню позачергових виборів Київради і мера Києва до 2015 року.

КС визначив датою проведення всіх чергових виборів депутатів і голів місцевих рад, в тому числі Київради і мера Києва, останню неділю жовтня 2015 року. Але опозиціонери вже зареєстрували постанову про проведення виборів у Києві 27 жовтня 2013 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: Київрада, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]