Пт, 2024-03-29, 04:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Зима в Європі: дороги засипало, Колізей в снігу, а у Венеції замерзли канали. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу

В італійській Венеції вперше за 80 років замерзли канали, а в Римі завалило снігом Колізей, передають Вести.ru.

Однак, попри аномальні для цього регіону холоди, традиційний Венеціанський карнавал розпочався за планом. Святковий сезон відкрився так званим "святом на воді", щоправда, в таких погодних умовах, це було скоріше "свято на льоду". Гуляння триватимуть до 21 лютого.

Морози продовжують лютувати не тільки в Італії, а й по всій Європі. На північ від Альп сильні хуртовини, у Франції завалило снігом дороги. На шосе утворилися кілометрові затори, поліція просто не встигає реєструвати ДТП.

На особливий стан перейшли рятувальники Боснії. В країні не припиняються пошукові операції. Екстрені служби визволяють автомобілістів, які застрягли в снігу. В деяких випадках до постраждалих не можна добратися на машинах і рятувальники пересаджуються на вертольоти.

У Хорватії десятки селищ відрізані від зовнішнього світу. Через двометрові кучугури не може проїхати спецтехніка. На вертольотах до районів теж не дістатися - заважає сильний снігопад. Рятувальникам доводиться добиратися на снігоходах. Вони доставляють потерпілим продукти харчування та воду.

А от в Греції помітно потепліло. Зараз там йде дощ. Через зливи, які не припиняються кілька днів, в країні почалися сильні повені. Під водою опинилися одразу декілька міст, десятки людей постраждали.

Через аномальні морози і снігопади також ввели надзвичайний стан у Сербії. Сербську столицю за вихідні буквально завалило снігом, по багатьом вулицям неможливо не тільки проїхати, але й пройти пішки.

Зауважимо, що лондонський аеропорт "Хітроу" скасував 30% рейсів 5 лютого через негоду. Також 4 лютого біля римського узбережжя Тірренського моря через сильний снігопад на мілину сів паром, 262 пасажирів і членів екіпажу вдалося евакуювати.

Кількість жертв рекордних холодів у Європі наближається до двох сотень. Україна є лідером серед європейських країн за кількістю загиблих через морози громадян - за 9 діб в Україні від морозів загинули 131особа.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1182 | Додав: adminA | Теги: а у Венеції замерзли канали, Колізей в снігу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]