Пт, 2024-03-29, 15:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
ЗМІ - Євросоюз відкликає свого посла з РФ через "справу Скрипаля"
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Справа Скрипаля: Європейська рада підтримала Лондон у звинуваченнях проти РФ

Європейська рада підтримала уряд Великої Британії, який звинуватив Кремль у причетності до отруєння колишнього шпигуна з РФ Сергія Скрипаля. Про це 22 березня голова Євроради Дональд Туск заявив у своєму Twitter.

"Європейська рада згодна з урядом Сполученого Королівства в тому, що, дуже ймовірно, Росія відповідальна за напад в Солсбері", – йдеться в повідомленні.

Туск підтвердив, що немає більш правдоподібного пояснення того, що сталося в британському місті.

Як відомо, 5 березня 2018 року в торговому центрі британського міста Солсбері був отруєний колишній полковник російської військової розвідки Сергій Скрипаль, раніше засуджений в РФ за шпигунство на користь Великої Британії. Пізніше з'ясувалося, що разом з ним постраждала його дочка Юлія.Туск вважає, що немає більш правдоподібного пояснення, ніж причетність Кремля до отруєння колишнього шпигуна і його дочки.

Євросоюз відкликає свого посла з РФ через "справу Скрипаля" – ЗМІ

Країни європейської спільноти схильні вірити, що за нападом на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля стоїть Росія

Лідери країн Євросоюзу на знак солідарності із Великою Британією вирішили відкликати свого посла з Москви для проведення консультацій у зв'язку з отруєнням розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на агенцію Reuters.

"Європейський Союз відкликає свого посланника з Москви, німецького дипломата Маркуса Едерера, на один місяць для консультацій", – зазначається в повідомленні.

У спільній заяві лідерів країн Євросоюзу також наголошується: "ЄС згоден з оцінкою уряду Сполученого Королівства, що дуже ймовірно, що Російська Федерація несе відповідальність за отруєння Скрипаля, і що немає правдоподібного альтернативного пояснення".

Довідково: 4 березня 2018 року колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, який був подвійним агентом і шпигував у Росії на користь Британії, та його дочку Юлію отруїли в місті Солсбері. Нині вони перебувають у критичному, проте стабільному стані. Впливу отрути також зазнали ще 19 осіб. До розслідування нині залучені військові спецпідрозділи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: РФ, ЗМІ, Євросоюз, посола, справа Скрипаля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]