Пт, 2024-04-26, 00:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:41
ЗМІ - МВФ схвалив черговий транш Україні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міжнародний валютний фонд виділить Україні черговий транш фінансової допомоги в розмірі 1,7 млрд доларів.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Це стало можливим після того, як Верховна Рада ухвалила низку необхідних законів, а президент країни підписав їх.

"Країна, яка потерпає від війни, схоже, отримає офіційне рішення для виплати 1,7 млрд доларів не пізніше 31 липня, коли виконавча рада (МВФ - ред.) має зібратися з цього питання", - сказав, зокрема, співрозмовник агентства, знайомий з ходом обговорення, однак попросив, щоб його ім'я не зазначалося, оскільки такі переговори не передбачають публічності.

Важливе значення також мав прогрес у переговорах про реструктуризацію боргу країни.

Ще у квітні МВФ заявляв, що Україні слід досягти угоди з власниками облігацій про реструктуризацію, перш ніж черговий транш може бути виплачений. Пізніше директор-розпорядник Крістін Лагард пом'якшила цю позицію, заявивши, що фонд може продовжувати підтримувати Україну, навіть якщо угоди з кредиторами "не вдасться досягти впродовж цього часу".

Нагадаємо, на початку липня між представниками МВФ і владою України була досягнута домовленість, на рівні персоналу, щодо низки питань, необхідних для завершення першого перегляду програми EFF. Результатом завершення перегляду програми стане виділення Україні траншу в розмірі SDR 1,18 млрд (близько 1,7 млрд дол.).

Пізніше, після того, як Рада прийняла п'ять законів, необхідних для отримання другого траншу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розраховує на виділення Україні 1,7 млрд дол. вже 31 липня на засіданні Ради директорів МВФ.

24 липня президент Петро Порошенко підписав закон, що знімає мораторій на примусову реалізацію майна компаній із часткою державної власності не менше за 25% з метою погашення боргів цих компаній за газ перед (НАК) "Нафтогаз України" та її дочірніми підприємствами. Ухвалення цього закону було необхідною умовою для проведення засідання Ради директорів МВФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: черговий транш Україні, МВФ, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]