Ср, 2024-04-24, 06:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:34
ЗМІ - МВФ вирішив відтермінувати надання допомоги Греції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міжнародний валютний фонд (МВФ) не може взяти наразі участь у наданні допомоги Греції, оскільки вона не відповідає необхідним критеріям для видачі нових позик.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на "абсолютно конфіденційний" звіт про засідання правління фонду, який відбувся 29 липня, передає "РБК-Україна".

У звіті говориться, що у Греції занадто високий рівень боргу і Афіни не стримали колишні обіцянки щодо проведення реформ.

Згідно з документом, представники фонду продовжать участь у переговорах Євросоюзу з Грецією про надання допомоги, але ухвалять рішення про надання фінансової допомоги не раніше ніж через кілька місяців, можливо наступного року. Цей момент настане на "другому етапі", який розпочнеться після того, як Афіни "схвалять проведення всеосяжного пакету реформ, а кредитори країн єврозони "схвалять фінансову допомогу".

Під час засідання правління МВФ представник Німеччини заявив, що його країна воліла б, аби фонд ухвалив рішення про допомогу одночасно з єврозоною. В іншому випадку буде складно отримати схвалення Бундестагу на видачу кредитів Греції.

МВФ минулого тижня згорнув колишню програму допомоги Греції, оскільки у фонді прийшли до висновку, що в її рамках можна допомогти Афінам повернути приватні запозичення. У результаті грецькіа влада звернулася до МВФ з проханням про нові кредити, у зв'язку з чим і було скликано засідання правління фонду.

Рішення про відмову в негайній видачі кредитів Греції було ухвалене всупереч бажанням глави МВФ Крістін Лагард, пише FT з посиланням на високопоставлених європейських чиновників. Згідно з протоколом засідання правління, проти надання допомоги виступили кілька азіатських членів фонду, а також Канада і Бразилія.

У документі також відзначається сильна розбіжність у поглядах на допомогу Греції між МВФ і країнами єврозони. "Греція хоче зважитися на деякі важливі реформи тільки восени, а європейці хочуть укласти угоду про допомогу тільки побачивши перші результати реформ, тому що вони спочатку хочуть відновити довіру", - йдеться в протоколі засідання правління МВФ.

У середині липня Євросоюз і Греція досягли попередньої угоди про надання Греції нового пакету фінансової допомоги в розмірі 86 млрд євро. Для початку переговорів влада країни повинна була провести через парламент серію законів щодо посилення заходів економії.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас пригрозив провести нові вибори, якщо депутати його партії не будуть підтримувати політичну лінію уряду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: МВФ, надання допомоги Греції, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]