Чт, 2024-04-25, 06:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
ЗМІ назвали причетних до "каральної психіатрії" Умерова, ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації

Сайт "Крим.Реаліі" назвав імена деяких людей, які незаконно помістили і далі утримують заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в психлікарні.

Кримську клінічну психіатричну лікарню № 1, в яку помістили Умерова, очолює Сергій Крилов. На початку 2000-х він уже працював у цій установі на посаді завідувача психіатричним відділенням. До призначення у психлікарню № 1 він керував Кримською психіатричною лікарнею №5 у селі Строганівка Сімферопольського району.

Оперативним співробітником ФСБ, який у понеділок, 30 серпня, відвідав Ільмі Умерова, є Володимир Шевченко. Він - сімферополець, до російської анексії Криму більш як десять років працював у відділі захисту національної державності кримського главку СБУ.

Слідчим ФСБ у справі Ільмі Умерова, який клопотав про його примусову психіатричну експертизу, є Ігор Скрипка. Будь-яка інформація про нього не відома ані адвокатам, ані кримським правозахисникам. Можна припустити, що він прибув на службу до Криму з Росії.

Рішення про примусову психіатричну експертизу Умерову винесла суддя Київського райсуду Сімферополя Тетяна Руба, яка є громадянкою РФ. На роботу до Київського райсуду Сімферополя вона була переведена указом президента Росії в грудні 2014 року. А до цього працювала в районному суді російського міста Омськ.

Раніше адвокат Умерова Марк Фейгін повідомив, що Умерова будуть утримувати в психлікарні до 7 вересня.

Інший його адвокат, Микола Полозов заявив, що експертні дії з Умеровим вже не проводяться й подальше перебування в стаціонарі обумовлено тільки "амбіціями ФСБ, російської влади".

Фейгін: акції на підтримку Умерова можуть відбутися в усьому світі

Російський адвокат Марк Фейгін розраховує, що акцію протесту й солідарності з Ільмі Умеровим підтримають українські і кримськотатарські громади цілого світу. Захисник Умерова закликав провести акцію в суботу, 3 вересня, після того як співробітники російської ФСБ вирішили утримувати заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу у психіатричній лікарні до 7 вересня.

"Вона (акція. – Ред.) може відбутись у різних містах. У нас досвід проведення таких акцій великий. Вона може відбутись як у Києві, в Україні, так і в інших містах, де є кримськотатарські й українські громади по всьому світу, від Туреччини й до Сполучених Штатів. Це цілком можливо", – зазначив у коментарі "Крим.Реалії" Марк Фейгін.

Де і в якій формі відбуватимуться акції, належить визначати активістам на місцях.

"Після всіх закликів, що прозвучали на адресу російського керівництва, відпустити Умерова з психіатричного стаціонару, цього не сталося. Значить, потрібно використовувати й інші способи громадської підтримки. Аби переконати російське керівництво, що так порушувати права людини щодо людини хворої, яка абсолютно необґрунтовано притягнута до кримінальної відповідальності, не слід", – додав адвокат.

Він також повідомив, що вже залишив анексований Крим і зараз перебуває в Москві, але наступного тижня знов планує вирушити на півострів.

Як повідомлялося, російська ФСБ затримала Умерова в Бахчисараї 12 травня. Так званий "прокурор Республіки Крим" Наталя Поклонська повідомила, що стосовно Умерова як "члена екстремістської організації "Меджліс кримськотатарського народу" порушено кримінальну справу.

"У березні 2016 року громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав у прямому ефірі українського телеканалу АТR, де публічно закликав до порушення територіальної цілісності РФ. Потім виступ Умерова було розміщено в мережі інтернет", - заявила Поклонська.

11 серпня так званий "суд" у Сімферополі задовольнив клопотання слідчого доставити Умерова до психіатричного стаціонару для проведення судово-психіатричної експертизи. Під час судового засідання стан здоров`я Умерова погіршився, його було госпіталізовано каретою швидкої медичної допомоги.

18 серпня співробітники ФСБ РФ вивезли Умерова з лікарні до психдиспансеру для проведення психіатричної експертизи.

Президент України Петро Порошенко назвав примусове утримання Умерова в психіатричній клініці поверненням у сталінські часи.

В Європейському Союзі та США закликали Росію негайно звільнити Умерова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: Умеров, каральна психіатрія, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]