Пт, 2024-03-29, 08:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
ЗМІ: Пхеньян погодився на переговори з Китаєм
Інші останні Новини світу
Представник уряду КНР з питань Корейського півострова У Давей може найближчим часом відвідати Пхеньян, повідомляє агентство "Ренхап" з посиланням на японські ЗМІ.

КНДР повідомила про свій намір вести діалог з Пекіном ще в середині квітня.

Видання зазначає, що ймовірність запуску ракети "Мусудан", яка може досягти американських військових баз на острові Гуам у Тихому океані, все ще залишається високою, але деякі ракетні підрозділи вже були демонтовані з східного узбережжя, передає РИА "Новости".

За словами джерела, діалог буде нарощувати оберти після закінчення спільних військових навчань США і Південної Кореї в кінці місяця.

Для переговорів до Пхеньяну буде делегований спецпредставник уряду КНР з питань Корейського півострова У Давей або інший дипломат вищого рангу, зазначає джерело. У Давей, який відвідає США на наступному тижні, зможе служити посередником між Вашингтоном і Пхеньяном.

Нагадаємо, 18 квітня влада Північної Кореї оголосила умови, при виконанні яких Пхеньян буде готовий розпочати переговори з США і Південною Кореєю. Офіційне інформагентство КНДР розповсюдило текст офіційної заяви Пхеньяну. Зокрема, в ньому висловлено вимогу ядерного роззброєння регіону, а також скасування санкцій ООН.

Ситуація на Корейському півострові різко загострилася в березня 2013 року після того, як Пхеньян у відповідь на чергове посилення санкцій з боку ООН пообіцяв завдати по США і Південній Кореї ядерний удар, розірвав із Сеулом пакт про ненапад і рекомендував іноземцям залишити Корейський півострів. Санкції щодо КНДР були введені після проведених у лютому цією країною ядерних випробувань.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: пхеньян, переговори, китай, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]