Сб, 2024-04-20, 00:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:16
ЗМІ - Порошенко й Коломойський обговорили націоналізацію "ПриватБанка" й акції "1+1"
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко та підприємець Ігор Коломойський провели зустріч з приводу зміни форми власності у банку "Приват", який є найбільшою ощадною фінустановою країни, й продажу в інтересах чинного голови держави "в розстрочку 50% телеканалу "1+1" за попередньою ціною в 250 млн доларів", пише з посиланням на власні джерела "Дзеркало тижня".

Як наголошується у матеріалі, про результати перемовин наразі нічого конкретного не відомо.

Водночас, не виключається, що це далеко не остання зустріч із заявленого приводу.

Версій щодо змісту пропозицій Порошенка є кілька, але з цього приводу порівняно найбільше інформації (хоча й не перевіреної).

Націоналізація "ПриватБанку", якщо вона справді матиме місце, має відбуватися прозоро, з якомога більшим інтересом врахування вкладників та клієнтів, а також таким чином, щоб не налякати МВФ, західних партнерів й іноземних донорів України. "Чи повинна сама націоналізація бути прозорою? Однозначно так. Щоб усім і кожному було зрозуміло, що в результаті отримує держава, і як саме вона розпоряджатиметься отриманим. Адже якщо націоналізація відбудеться, вона в будь-якому разі пройде за рахунок нас — платників податків. Поки що прозорої та зрозумілої політики держави щодо "ПриватБанку" і його власника немає (втім, як і адекватної фінансової та економічної політики в цілому). Є робочі групи, схеми, переговори і традиція перекреслювати особистими інтересами розумні напрацювання експертів. Але питання зріє, і що швидше остаточне рішення щодо "Привату" буде прийнято, то краще. А що стосується modus operandi, то коли один шантажист не знає, як вчинити з іншим шантажистом, найкраще діяти за законом", - зазначає автор статті Юлія Самаєва.

Що ж стосується контролю над "1+1", то за даними видання, тут "інтерес Банкової набагато ширше "Плюсів": " ...Там шукають можливості отримати стабільний вплив на "картинку" ще ряду телеканалів - від "Ери" до NewsOne - для створення інформаційного щита президента".

Варто враховувати і те, наголошується у тексті "Дзеркала тижня", що Порошенко у своїх намірах обмежений впливом лідерів коаліційної партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка, Арсена Авакова ("зараз реально друга людина в країні") й Олександра Турчинова. Їх названо "нинішніми союзниками" Коломойського.

Як заявляла у серпні заступник спікера Верховної Ради Оксана Сироїд ("Самопоміч"), Верховну Раду контролюють Порошенко, Коломойський, а також Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Дмитро Фірташ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 754 | Додав: adminA | Теги: Порошенко й Коломойський, акції 1+1, націоналізація ПриватБанка, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]