Пт, 2024-04-19, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
ЗМІ: президент, прем'єр і депутати провели нічну зустріч - Наливайченко обирає майбутню посаду
Інші останні Офіційні новини

Голова СБУ Валентин Наливайченко не зізнається, чи погодився він очолити Службу зовнішньої розвідки на вимогу президента Петра Порошенка. Про це йшлося в розмові з журналістами перед будівлею головного слідчого управління Генпрокуратури у вівторок, 16 червня, передає "Українська правда".

Він кілька разів впродовж розмови наголосив на тому що СБУ залишається "поза політикою". Він також не відповів, чи був на нічній зустрічі у президента за участі прем'єра Арсенія Яценюка, секретаря РНБО Олександра Турчинова та інших високопосадовців і чи зустрічався з ним президент з приводу ймовірної відставки.

"Я як голова СБУ доповів президенту про об'єднання зусиль Генпрокуратури та СБУ у розслідуванні справи про "екоцид".

Водночас заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко у вівторок у кулуарах ВР зазначив, що Наливайченку запропоновані кілька варіантів призначень. За словами Кононенка, йому було запропоновано очолити службу зовнішньоі розвідки та обговорювалося питання віце-премєра з євроінтеграціі.

Кононенко сказав, що наразі йдуть консультаціі і, наскільки йому відомо, остаточного рішення Наливайченко ще не прийняв.

Відповідаючи на запитання журналістів, коли питання відставки Наливайченко може бути винесене на розгляд парламенту, Кононенко заявив: "Завтра або в четвер (18 червня – ред.)".

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко розповів, що під час зустрічі Порошенко запропонував відправити у відставку Наливайченка, і при цьому виклав свої аргументи.

Ляшко відмовився назвати аргументи, які були наведені президентом України і зазначив: "я не стану розповідати деталі зустрічі з президентом, тому що це була зустріч не для преси, це була дуже відверта розмова", проте" аргументи, висловлені за відставку Наливайченка, нас не задовольнили", цитує УНІАН.

Він підкреслив, що фракція Радикальної партії не голосуватиме у разі внесення президентом України подання до ВР за відставку Наливайченка з посади голови СБУ.

Раніше Ляшко повідомив, що у вівторок, 16 червня, президент внесе до Верховної Ради подання на звільнення Наливайченка.

За його даними, Порошенко запропонує призначити новим главою відомства нинішнього першого заступника Наливайченко Василя Грицака.

За даними ЗМІ, на цю посаду також може претендувати заступник глави Адміністрації президента Андрій Таранов.

Нагадаємо, 12 червня голова СБУ заявив про причетність одного з колишніх заступників генпрокурора до "кришування" нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де сталася пожежа і загинули люди. Голова СБУ також повідомляв, що екс-заступник генпрокурора був фактичним співвласником нафтобази "БРСМ-Нафта". При цьому Наливайченко не називав його імені.

16-17 червня Наливайченко повинен був виступати в Конгресі США на тему агресії РФ, проте його візит був скасований через отримання повістки в Генпрокуратуру по факту заяви про причетність екс-керівництва ГПУ до "БРСМ-Нафти".

Перед візитом до ГПУ голова СБУ повідомив, що незаконну діяльність компанії "БРСМ-Нафта" покривав екс-заступник генпрокурора Віталія Яреми Анатолій Даниленко.

Він додав, що має намір у вівторок, 16 червня, прибути до Генпрокуратури зі спецпідрозділом "Альфа" для отримання дозволу на затримання Даниленка і доставку його на допит.

Після допиту в прокуратурі Наливайченко зазначив, що передав всі матеріали, що стосуються угод на згорілій нафтобазі.

Даниленко спростовує звинувачення голови СБУ.

Ще у вересні 2014 року навколо Даниленка розгорівся скандал щодо присвоєння 140 га державних водойм та його великого бізнесу восени минулого року. Його звільнили разом з Яремою у лютому 2015 року.

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта" пов’язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.

    
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: нічну зустріч, Наливайченко, прем'єр, посаду, депутати, президент, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]