Чт, 2024-03-28, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:03
ЗМІ: Суд дозволив затримати Януковича і Захарченка
Інші останні Кримінальні новини

  Печерський суд Києва дав дозвіл на затримання екс-президента Віктора Януковича і колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у "церковній справі", пише "Українська правда" з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Суд 3 січня за клопотанням слідчого Генпрокуратури дозволив затримати Януковича, прийняв аналогічне рішення щодо Захарченка, а також дав дозвіл на затримання Валерія Коряка - колишнього начальника київської міліції.

Слідчий ГПУ повідомив, що підозрювані ховаються від слідства і суду. Щоб уникнути знищення доказів і впливу на потерпілих, свідків та експертів, слідчий вважає, що підозрюваних треба затримати і привести в суд для призначення запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Захарченко, Янукович і Коряк підозрюються в незаконному позбавленні волі Олександра Драбинка - особистого помічника нині покійного Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира. Слідчі вважають, що Янукович і його оточення тиснули на покійного митрополита, щоб змусити відректися від престолу.

Відомо, що підозрюваним у цій справі є також народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський. Ще двоє підозрюваних - командир і заступник СБСМ "Грифон" ГУМВС України в м.Києві. Інформації щодо дозволу на затримання інших фігурантів поки немає.

8 грудня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність з Новинського.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: дозвіл, затримання Януковича і Захарченка, Суд, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]