Пт, 2024-04-19, 14:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:43
ЗМІ: з січня проїзд у київському метро подорожчає до 5 грн
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Із 1 січня в Києві, як вже неодноразово анонсувала міська влада, запрацює нова система оплати проїзду в метро і наземному громадському транспорті (включаючи міську електричку і фунікулер). Проект з новими цінами вже передали в Кабмін.

Запровадять два типи квитків - на кількість поїздок і на певний період часу (від одного дня до року). Мінімальна вартість поїздки становитиме 1,67 грн. Повідомляється, що одним квитком можна буде користуватися у всіх видах транспорту (крім маршруток), повідомляє газета "Вести".

Єдиний проїзний квиток на необмежену кількість поїздок у муніципальному транспорті за 75 хвилин (в метро 1 поїздка) коштуватиме 5 гривень. Купивши такий квиток, можна зробити кілька поїздок у наземному транспорті і одну поїздку в метро. Головне - вкластися в 75 хвилин. Відлік часу починається з моменту активізації квитка.

За багаторазовий проїзний квиток на 10 поїздок доведеться заплатити 35 гривень, на 100 поїздок - 305 гривень. В обіг вводяться квитки на 20, 30, 50 і більше поїздок.

Також в обігу залишаться персональні проїзні квитки (на зразок проїзного) з необмеженою кількістю поїздок. Проїзний на 1 місяць коштуватиме 260 грн, на три місяці - 700 грн, на рік - 2500 грн.

За допомогою цієї системи влада планує викорінити "зайців" і махінації з жетонами в метро й почати заробляти на продажу квитків. Адже відомо, що ані метрополітен, ані "Київпастранс" не отримують достатньо грошей від перевезень, через що не можуть змінити рухомий склад, вчасно робити ремонти або доплачувати працівникам. У той же час якщо просто підняти ціну жетона, це вдарить по кишені киян. А так, кажуть у мерії, ті, хто постійно їздять у підземці, будуть нею користуватися навіть дешевше, а туристи і рідкісні гості метро за них доплатять.

Зазначимо, що ще торік голова КМДА Олександр Попов стверджував, що на сьогодні підвищення вартості проїзду об'єктивно назріло, проте столична влада буде стримувати подорожчання максимально довго, в ідеалі — рік.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: 5 грн, січня, проїзд у київському метро, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]