Чт, 2024-03-28, 11:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
ЗМІ - заборгованість "Укрнафти" становить до 10,4 мільярда
Інші останні Економічні новини

Заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Про це йдеться у листі НАК "Нафтогаз України" на адресу Міністерства економічного розвитку, копія якого є у розпорядженні "Економічної правди".

Згідно з листом, прем'єр міністр Арсеній Яценюк ініціює нараду з питання проведення розрахунків "Укрнафтою" за податковими зобов'язаннями.

"За оперативними даними, наданими ПАТ "Укрнафта", протягом 2015 року до держбюджету товариством сплачено податків, зборів на суму 5,3 млрд гривень, - йдеться у документі.

Як наголошується, рівень виконання нарахованих протягом 2015 року податкових зобов’язань становить 35%, що нижче за відповідний показник 2014 року майже в 2,5 рази.

"Заборгованість перед державним бюджетом за податками, зборами, що утворилася починаючи з серпня 2014 року станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень, у тому числі 8,4 млрд гривень з рентної плати за користування надрами для видобутку газу, нафти та газового конденсату, 1,3 млрд гривень з авансових внесків з податку на прибуток та понад 0,6 млрд гривень з податку на додану вартість", - повідомляється у листі.

Таким чином "Укрнафта" сплатила 1,77 млрд гривень дивідендів, але при цьому збільшила поточну податкову заборгованність.

Раніше голова "Укрнафти" Марк Роллінз заявив, що в компанії немає грошей на повернення боргів за попередні періоди.

"У нас достатньо фінансів, щоб задовольнити поточні витрати, в тому числі по виплаті зарплати і поточної податкової заборгованості. Це близько 1 млрд гривень на місяць. Ми будемо продовжувати платити ці зобов'язання", - пообіцяв він.

У "Нафтогазі" також повідомили, про наявність у "Укрнафти" дебіторської заборгованості у сумі 18,676 млрд гривень.

"НАК "Нафтогаз України" рекомендував голові правління "Укрнафти" Марку Роллінзу вжити всіх можливих заходів із погашення дебіторської заборгованості. Повернення навіть 50% наявної дебіторської заборгованості дозволить товариству розрахуватись з держбюджетом за податками зборами майже у повному обсязі", - йдеться у листі.

Крім того, співрозмовник ЕП у "Нафтогазі" повідомив, що "Укрнафтою" досі керують Володимир Пустоваров та Олексій Кущ, які вже не є членами правління, але незважаючи на це, досі мають право першого підпису.

Як повідомлялося, 30 грудня "Укрнафта" сплатила 1,77 мільярда гривень дивідендів до бюджету.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: заборгованість Укрнафти, 10, 4 мільярда, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]