Чт, 2024-03-28, 16:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Зміни до держбюджету щодо реалізації соцініціатів Януковича депутати внесли
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада у четвер пізно ввечері прийняла зміни до закону про Державний бюджет на 2012 рік. Зокрема, депутати підтримали урядовий законопроект, яким вносяться зміни до бюджету щодо виконання соціальних ініціатив президента.

"За" законопроект Кабміну проголосував 271 народний обранець. Партія регіонів - 188, БЮТ - 0, КПУ - 24, НУНС - 11, Народна партія - 18, передає "Українська правда".

Уряд пропонував збільшити доходи і видатки державного бюджету на 2012 рік на 33,35 мільярди гривень - відповідно до 366,17 мільярдів гривень і 391,36 мільярдів гривень, не змінюючи граничний розмір дефіциту.

"Бюджет є бездефіцитним. Всі збільшення видатків відбуваються за рахунок доходів", - запевнив перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, який представляв один з урядових законопроектів.

Згідно з проектом поправок до держбюджету, внесеного Кабміном в парламент, доходи загального фонду заплановано збільшити на 28,8 мільярдів гривень. На виконання соціальних ініціатив президента пропонується направити 18,2 мільярдів гривень додаткових доходів. Також 6,15 мільярдів гривень буде направлено на компенсацію вкладів часів СРСР в установах Ощадбанку.

При цьому депутати відхилили інші 13 альтернативних законопроектів щодо змін бюджету, які були зареєстровані опозицією і представниками більшості. "Опозиція пропонує внести зміни до статей про прожитковий мінімум і мінімальні зарплати", - заявив депутат від БЮТ Андрій Павловський.

В свою чергу депутат від НУНС Арсеній Яценюк заявив, що парламент приймає бюджет "перевитрат". "Це ніякий не фінансовий документ, це передвиборча програма Партії регіонів", - зазначив він. Для того, щоб розглянути зміни до бюджету депутати відклали розгляд проекту Кримінально-процесуального кодексу, який Рада розглядає вже третій день. У четвер в сесійній залі було затверджено 197 із 614 статей проекту кодексу.

Зазначимо, на розширеному засіданні Кабінету міністрів 7 березня, присвяченому новим соціальним ініціативам влади, Віктор Янукович доручив уряду збільшити мінімум на 100 грн розмір пенсії 9 млн пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Ощадбанку СРСР компенсацій за знеціненими вкладами у розмірі до 1 тис грн, провести з квітня 2012 року перерахунок страхових виплат інвалідам, які дістали травму на виробництві, зробити кроки з активізації програми доступного житла, запровадити європейський підхід до регулювання цін на ліки та низку інших заходів.

Віце-прем'єр-міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко підрахував, що на реалізацію більшості соціальних ініціатив президента Віктора Януковича в поточному році буде потрібно близько 16 млрд грн, проте в Мінфіні тоді ж заявили, що на соцініціативи буде потрібно вдвічі менше грошей. Голова НБУ відкинув емісійне фінансування нових соціальних ініціатив президента Януковича. Пізніше в АП запевнили, що в держбюджеті України є необхідні кошти для реалізації обіцянок президента.

Проте, пізніше стало відомо, що влада планує профінансувати передвиборні соцініциативи Януковича за рахунок простих громадян, підвищивши податки та акцизи на товари широкого вжитку.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: держбюджету, соцініціатів Януковича, зміни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]