Чт, 2024-04-25, 02:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:53
Зміни до "закону Савченко" Кабмін погодив
Інші останні Офіційні новини

Кабінет міністрів України погодив зміни до так званого "закону Савченко" щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув’язнення у термін покарання.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду у середу, повідомляє "Українська правда".

Представляючи зміни до закону, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що "це закон, який поправляє ті проблеми, які виникли після прийняття так званого "закону Савченко".

Він розповів, що наразі за "законом Савченко" підлягають звільненню 35 тисяч осіб, вже звільнено 8,5 тисячі осіб.

"Із зазначених 8,5 тисячі осіб тільки замкілька місяців 900 осіб вчинили тяжкі і особливо тяжкі злочини: 27 навмисних вбивств, 21 тілесне ушкодження (важкі і особливо важкі), 12 зґвалтувань, 670 крадіжок, 172 грабежі, 68 розбоїв, 43 шахрайства, 23 хуліганства", - сказав він.

"Ми пропонуємо, щоб формула зарахування перебування в СІЗО "один день за два дні" залишалася тільки для тих осіб, які вчинили легкі чи середньої тяжкості злочини. Всі особи, які є рецидивістами, всі особи, які вчинили тяжкі або особливо тяжкі злочини… не мають можливості отримувати такого роду зарахування", - пояснив Петренко.

Він додав, що парламент будуть просити розглянути ці зміні як невідкладні.

Нагадаємо, Верховна Рада 26 листопада 2015 року ухвалила закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання". Неофіційна назва документа - "закон Савченко". Закон набув чинності 24 грудня того ж року і передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Правоохоронні органи неоднозначно відгукуються про цей закон.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виступає за негайне внесення змін до закону у зв'язку з тим, що осіб, які вийшли на свободу за цим законом, масово викривають у повторному скоєнні злочинів.

Як повідомив перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян, 34 тисячі ув'язнених підлягають звільненню в 2016 році, згідно із "законом Савченко".

Генпрокурор України Юрій Луценко, кажучи про "закон Савченко", зазначив, що він потребує змін. Зокрема, на його думку, закон не повинен стосуватися осіб, засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман також виступив за скасування або зміну "закону Савченко".

Сама Савченко заявила, що буде захищати свій закон, оскільки "він правильний".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: зміни, Кабмін, закон Савченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]