Вт, 2024-03-19, 05:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:07
Зміни законодавства щодо комплектування контрактної армії та спрощення призову у кризовій ситуації Порошенко затвердив
Інші останні Надзвичайні новини

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до законів України "Про військовий обов’язок та військову службу" та "Про засади запобігання і протидії корупції".

Закон урегульовує законодавство задля сприяння переходу Збройних сил України до комплектування особового складу на контрактній основі, а також спрощення процедури і скорочення часу, необхідного для здійснення призову громадян на військову службу у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці України, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану, повідомляє прес-служба президента.

Верховна Рада ухвалила цей закон 12 серпня.

Документом, серед іншого, передбачено таке поняття як короткостроковий контракт до оголошення рішення про демобілізацію, в цілому робить гнучкою систему укладення контрактів на проходження військової служби для солдатів та старшин від 3 до 5 років, а для офіцерів - від 2 до 5 років; приводить до відповідності закон про військовий обов`язок і військову службу із Сімейним кодексом (стосовно призовників-сиріт).

Раніше повідомлялося, що Порошенко підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 серпня 2014 року "Про заходи щодо вдосконалення державної військово-технічної політики".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: контрактної армії, кризовій ситуації, спрощення призову, зміни, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]