Чт, 2024-04-18, 22:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Змінив власника телеканал TBi
Інші останні Телевізійні новини
ТОВ "Медіа інфо" (Київ) збільшило свою частку в ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт" (Київ), що здійснює супутникове мовлення (телебачення) під логотипом "TBi", з 43,6% до 100%. Нагадаємо, до складу акціонерів каналу компанія "Медіа Інфо" ввійшла 21 серпня 2012 року. Згідно з ліцензією мовника, замість Миколи Княжицього, що вийшов з редакційної ради (став народним депутатом у 2012 році) та Володимира Павлюка (перейшов на СТБ у 2011 році), а також померлого наприкінці 2011 року Вацлава Гавела до ради увійшов ведучий каналу Олексій Ліхман, пише "Дело".

Станом на вересень минулого року співвласниками TBi крім "Медіа інфо" були Seradgill Holdings Ltd (49%) і ТОВ "Міжнародна медіа компанія" (Київ) - 7,4%. За даними Нацради, частка Seradgill Holdings раніше була ще вищою - 92,6%.

У свою чергу основним власником "Медіа Інфо" на вересень минулого року була компанія "Вілкокс Венчерз Лтд".

Чистий дохід ТРК "ТелеРадіоСвіт" в 2011 році збільшився на 46,8% - до 19,2 млн грн, а чистий збиток скоротився в 2,9 раза - до 16, 12 млн грн.

Як повідомлялося, TBi тривалий час був об'єктом конфлікту в українських і закордонних судах між компаніями, пов'язаними з бізнесменами Костянтином Кагаловським і Володимиром Гусинським. Останній намагався повернути контроль над каналом або вкладені інвестиції.

Однак ще в 2009 році Микола Княжицький заявляв, що канал не належить ані Гусинському, ані Кагаловського. "Відносини існують, але не можна сказати, що вони є власниками каналу", - зазначав тоді генеральний директор TBi, натомість не називаючи всіх його власників.

У 2012 році після появи в складі власників TBi ТОВ "Медіа інфо" тодішній гендиректор каналу Княжицький пояснив, що введення українських співвласників пов'язано з виконанням норм закону про розміщення політичної реклами, проте кінцевий власник каналу залишився незмінним - це Костянтин Кагаловський.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1151 | Додав: adminA | Теги: Власник, Телеканал TBi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]