Чт, 2024-03-28, 21:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
Знайшли двійника Сатурна у Волоссі Вероніки
Інші останні Новини світу науки і технологій
 Екзопланету, що нагадує Сатурн, астрономи знайшли в сузір'ї Волосся Вероніки.

Про відкриття фахівці з Університету Луїсвілля повідомили на конференції Американського астрономічного товариства в Індіанаполісе, повідомляє Infox.ru.

Планета, що отримала назву Kelt-6b, обертається навколо зірки, схожої на Сонце. Вона віддалена від нас на відстань 700 світлових років. Астрономи відкрили її за допомогою невеликого наземного телескопа KELT.

Абревіатура KELT розшифровується як "Тисячоградусний дуже маленький телескоп", що вказує на невеликі розміри і широкий кут огляду цього пристрою.

Астрономи шукали планету, використовуючи транзитний метод: вони дочекалися моменту, коли планета загородила собою частину диска зірки. Kelt-6b затуляла зірку майже 7 годин - раніше вченим, таким, що працює з наземними телескопами, не вдавалося спостерігати транзит так довго.

За цей час фахівці встановили, що Kelt-6b належить до класу газових гігантів, але при цьому бідна на метали і складається в основному з водню і гелію. За розмірами Kelt-6b нагадує Сатурн, але не має кілець. Планета робить повний оборот навколо зірки за 7,8 земних діб.

Kelt-6b - вже не перша екзопланета, відкрита "дуже маленьким" телескопом.

На відміну від величезних і дорогих телескопів, які досягають високого розширення на невеликих ділянках зоряного неба, KELT коштував розробникам всього в 75 тисяч доларів і дозволяє вивчати широкі ділянки неба, хай і з невисоким розширенням.

А рік тому німецькі учені виявили в космосі сестру-близнючку Сонячної системи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: двійник Сатурна, Волосся Вероніки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]