Пт, 2024-03-29, 14:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Знайшли невідомі тексти Малевича у Києві: чотири з п'яти раніше ніколи не друкувалися
Інші останні Культурні новини

У Києві знайшли невідомі тексти художника-супрематиста Казимира Малевича, що зберігалися в домашньому архіві асистента художника Мар'яна Кропивницького, який стенографував виступи художника в українській столиці.

"Серед знайдених текстів є протоколи виступів Малевича щодо планів розробки дослідницького експериментального кабінету ІЗО в Київському художньому інституті, а також міркування щодо проблем освіти художників, створення нової академії мистецтв", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті "Hromadskeradio.org".

Чотири з п'яти знайдених текстів раніше ніколи ніде не друкувалися, тому їх планують опублікувати в лютому 2016 до конференції "Малевич в Києві".

"Ця незвичайна подія для київського культурного горизонту. Дотепер київський період Малевича був найменш досліджений в його роботі", - цитують у виданні дослідника творчості Малевича Тетяну Филевского.

Художник-авангардист, теоретик мистецтва і філософ Малевич (1879- 1935) - уродженець Києва.

Раніше повідомлялося, що під картиною "Чорний квадрат" Малевича, яка експонується у Третьяковській галереї в Москві, виявили ще одне зображення.

"Було відомо, що під зображенням "Чорного квадрата" було якесь зображення на задньому плані. Ми з'ясували, що таких зображень не одне, а два. І довели, що первісне зображення - це кубофутуристична композиція, а те, що лежить під "Чорним квадратом", колір якого ви бачите в кракелюрі, - це протосупрематична композиція", - розповіла співробітник відділу наукової експертизи Третьяковської галереї Катерина Вороніна.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 693 | Додав: adminA | Теги: невідомі тексти Малевича, не друкувалися, Чотири, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]