Чт, 2024-03-28, 19:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
Знайшли радіоактивний плутоній у префектурі Фукусіма
Інші останні Новини світу

Радіоактивний плутоній-241 був виявлений у трьох місцях на території японської префектури Фукусіма, говориться в повідомленні НДІ загальних проблем радіаційної медицини, передає РИА "Новости".

Вчені взяли проби землі й опалого листя у трьох районах префектури Фукусіма, розташованих за 20 - 32 кілометри на південь і північний захід від аварійної АЕС "Фукусіма-1". Вони виявили плутоній-241 у безпечних для людини концентраціях від 4,52 до 32,8 беккерелей на кілограм.

Період напіврозпаду плутонію-241 становить 14 років, що порівняно небагато. Найбільшу небезпеку становить високотоксичний америцій-241, що виходить у результаті розпаду плутонію-241. Він легко всмоктується бобовими рослинами, до яких належить й широко вживана в Японії соя, і може потрапити в організм людини.

У вересні минулого року міністерство науки й утворення Японії виявило в префектурі незначний зміст плутонію-238, 239 і 240. Ізотопи плутонію-241 знайдені на території префектури вперше.

Цей вид ізотопів не зустрічається в Японії в природних умовах, тому вчені зробили висновок, що він поширився в результаті аварії на АЕС "Фукусіма-1".

У результаті витоків радіації після аварії на АЕС "Фукусіма-1" 11 березня минулого року у воді, землі й цілій низці продуктів харчування, включаючи молоко, рис, овочі, м'ясо стали виявляти радіоактивний цезій.

Відзначимо, що сьогодні стало відомо, що жителі Фукусіми одержали радіаційне опромінення щитовидки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: радіоактивний плутоній, Фукусіма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]