Чт, 2024-03-28, 22:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:42
Зникли картини вартістю понад мільйон гривень з будівлі Кабміну
Інші останні Культурні новини

У стінах українського уряду зникли чотири цінні картини, які належать Національному художньому музею України. Дві з них зникли взагалі, замість інших двох з’явилися фальшивки, повідомляє УНІАН.

Йдеться про роботи імпресіоніста Миколи Глущенка "У риболовецькому колгоспі", "Вітрила на морі", Дніпровські далі", "Село біля річки".

У 2011 році директор господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабміну Юрій Гурицький заявив, що у 2004 році дві картини - "У риболовецькому колгоспі" та "Вітрила на морі" - було повернуто музею.

"Дніпровські далі", "Село біля річки", які висять у Кабміні, музейники назвали фальшивими.

Більш як півроку, як стверджує головний хранитель НХМУ Юлія Литвинець, музейники сподівалися, що їм таки повернуть справжні "Дніпровські далі" та "Село біля річки".

Водночас урядовці вперлися - що вони таки справжні.

Страхова оцінка "Дніпровських далей" - 560 тисяч 700 грн, а "Села біля річки" - 600 тисяч 750 грн.

За словами пані Литвинець, проблеми зі звірянням картин почалися ще у 2004 році. Тоді під різними приводами музейників не допускали в Кабмін для звіряння картин, яке за правилами має відбуватися щороку.

"Ми таки було прорвалися, але половину творів так і не побачили. На повну звірку нас пустили тільки у 2010 році, коли ми їх закидали листами і почали просто погрожувати їм", - каже Литвинець.

"У 2008 році ще були оригінали. У 2010-му, коли проводилася повна звірка, уже були підробки. Це шокувало навіть працівників Кабміну, котрі разом із нами зайшли в кабінет керівника Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації Семиноженка, і побачили, що картини несправжні", - заявив експерт.

Кажуть, коли Семиноженко заїхав у цей кабінет, то картини вже були ті, що висять і нині. До речі, дві інші картини, які, вважається, пропали, теж висіли в приймальні цього кабінету.

Нагадаємо, що в 2008 році Борис Колесніков заявив, що Табачник - "казнокрад, який цупить картини з музеїв".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: мільйон гривень, будівлі Кабміну зникли картини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]