Чт, 2024-04-18, 08:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:34
Знімуть мультфільм про трансформаторну будку в Україні. Бюджет - 20 мільйонів. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

В Україні запускається у виробництво дитячий фантастично-пригодницький повнометражний фільм "Бобот". Про це 17 грудня повідомив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко на прес-конференції в Укрінформі.

"Бобот" - це дитячий фільм. І ми покладаємо на нього великі надії, тому що це та ніша фільмів для сімейного перегляду, яка є для нас найбільш цікавою і якій в останні роки не приділялося достатньої уваги. Ми сподіваємося, що цей фільм матиме шлях до глядача, вийде в широкий прокат, і не тільки в Україні, що фільм матиме фестивальну долю", - сказав Іллєнко.

Він зазначив, що частка державного фінансування становить 10 млн гривень, а загальний бюджет фільму - 20 млн грн.

Як додав продюсер фільму Олексій Москаленко, другу половину бюджету планується отримати від грузинської компанії, яка готова вкласти приватний капітал. За його словами, історію про Бобота творча група задумала майже п'ять років тому і запропонувала її тоді гурту ТНМК, щоб зробити на свою музику відео про "електричну будку, яка вирішила в якийсь момент кинути своє насиджене місце і мандрувати Україною".

Після показу композиції "Новина" про трансформаторів-мандрівників вони одержали величезну кількість позитивних відгуків і почали працювати над сценарієм, розробкою персонажів, технології тощо.

"Ми думаємо, що в нас є шанс зробити фільм, який спричиниться до того, що наші діти гратимуть у пісочниці не в "трансформерів", а в наших героїв", - сказав Москаленко.

Водночас фронтмен гурту ТНМК Фагот (Олег Михайлюта), який писатиме музику до стрічки, вважає, що "Бобот" "може бути першим українським фільмом, який матиме продовження, а може, навіть і серіалом".

А режисер фільму Максим Ксьонда (він зняв і кліп "Новина") розповів, що Бобот буде одним із персонажів. "Історія базується на стосунках двох підлітків - хлопчика і дівчинки. Один із них вихований, як Мауглі, "інопланетянами", другий виріс у тепличній атмосфері. Ми хочемо їх подружити, щоб їхні світи перетнулися, і ми побачили, що не все у світі чорне і біле, що є різні варіації кольорів. Цю історію про спасіння світу ми хочемо наділити суто людськими, дитячими емоціями", - сказав режисер.

У фільмі, крім дітей і Бобота - ходячого, схожого на людину, трансформатора, який допомагає людям рятувати світ, є й інші цікаві персонажі: божевільний професор, ворон, що розмовляє, інші трансформатори і "люди, вдягнуті як інопланетяни, що маскуються під бомжів".

Початок зйомок "Бобота" планується на кінець весни - початок літа 2016-го. Сам фільм хочуть презентувати до кінця наступного року.

Раніше стало відомо, що в Україні знімуть продовження легендарного мультсеріалу "Козаки".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: 20 мільйонів, україна, мультфільм, трансформаторна буда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]