Пт, 2024-03-29, 08:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
Зниження виробництва зерна прогнозують в ООН , але від рису і цукру чекають рекордів
Інші останні Новини світу
Світове виробництво зерна в 2012 році знизиться на 2,7% в порівнянні з рекордним урожаєм 2011 року, але нові рекорди можливі у виробництві рису і цукру. Про це йдеться у продовольчому прогнозі Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО), передає "Інтерфакс".

Як вважають фахівці, зниження світового врожаю зерна призведе до скорочення запасів на 25 млн тонн.

Виробництво зменшиться, головним чином, через скорочення врожаю кукурудзи та пшениці, пояснюється в документі. Згідно з прогнозом, обсяг світової торгівлі пшеницею в 2012-2013 роках зменшиться в порівнянні з максимальним показником 2011 року, а ціни будуть вищі за показники 2011 року.

Як вважають експерти, попит на фуражне зерно буде сильно перевищувати пропозицію. Згідно з останнім прогнозом ФАО, виробництво цього зерна в 2012 році впаде на 2,5% в порівнянні з рекордним рівнем 2011 року, а запаси знизяться до рекордно низької позначки.

У той же час експерти прогнозують новий рекорд з виробництва рису завдяки сприятливим погодним умовам. Стабільний імпортний попит і рясна експортна пропозиція сприяють розширенню торгівлі в цьому році з тенденцією до подальшого невеликого зростання в 2013 році.

Нового рекордного показника може досягти і виробництво цукру, вважають у ФАО. Його обсяг буде перевищувати прогнозоване споживання цукру в світі.

Значні експортні можливості в основних країнах-виробниках і відновлення цукрових запасів в основних країнах-імпортерах повинні привести до збільшення обсягу торгівлі в 2012-2013 роках, вважають експерти.

На початку серпня у Світовому банку заявляли, що посуха в Україні, США, Росії та Казахстані та безперервні дощі в багатьох країнах Європи призведуть до зростання цін на харчові продукти. Експерти банку зазначають, що різкі коливання продовольчих цін призводять до непередбачуваності на ринку і серйозних ризиків, пов'язаних з продовольчою безпекою.

Вже у вересні ФАО, Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку і Всесвітня продовольча програма зі світових продовольчих цін закликали до термінових скоординованих дій задля запобігання повторенню світової продовольчої кризи.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: рекордів, зниження, рису і цукру, ООН, зерна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]