Чт, 2024-04-25, 03:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:44
Зняли з торгів картину Ренуара "На березі Сени". Вона виявилася краденою
Інші останні Новини світу
Картина, що можливо, належала пензлю імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара, аукціон з продажу якої повинен був відбутися в п'ятницю, знята з торгів, оскільки стало відомо, що вона була вкрадена з музею 60 років тому, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на AP.

Пейзаж "На березі Сени", написаний у 19 столітті, два роки тому придбала на блошиному ринку мешканка штату Віргінія. Реліквія обійшлася жінці всього в 7 доларів. Однак коли нова власниця картини показала її експертам аукціонного будинку Potomack Co., вони встановили, що автором картини є Ренуар.

Дещо пізніше полотно виставили на аукціон. Очікувалося, що воно принесе своїй колишній власниці як мінімум 75 тисяч доларів. За даними газети Washington Post, в 1926 році картину викупив з паризької галереї колекціонер Герберт Мей. Через понад 10 років, в 1937 році, його дружина Сейді Мей позичила картину для експозиції в Музеї мистецтв Балтімора. Всі документальні підтвердження цього, включаючи листи Мей, досі зберігаються в бібліотеці музею.

Там же зберігається не менш важливий документ - в ньому йдеться, що 17 листопада 1951 пейзаж кисті Ренуара був викрадений з музею. Історія картини послужила вагомим приводом до скасування аукціону. Разом з тим, цілком імовірно, що скасування торгів може викликати серйозні суперечки між усіма зацікавленими сторонами: останньою власницею полотна, аукціонним будинком, компанією, що застрахувала картину на 2,5 тисячі доларів, і колишнім власником - музеєм в Балтіморі.

На думку директора музею Дорін Болгер, картина все ще належить музею і відноситься до колекції Сейді Мей. "Ми хочемо отримати картину назад. Вона пов'язана з нею (з Мей), Мей була одним з найголовніших дарувальників в музеї. Це було її рішення - щоб картина перебувала у нас", - вважає Болгер.

Однак президент аукціонного дому Елізабет Вайнштейн хоче отримати більше підтверджень тому, що картина дійсно належала подружжю Мей. "Існують чіткі вказівки на це, однак ми хочемо отримати підтвердження з поліції... Ми не будемо продавати картину до ти, поки не знаємо, хто ж є її власником. Ми просто хочемо знати правду", - цитує газета Вайнштейн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: краденою, картину Ренуара На березі Сени | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]