Пт, 2024-04-19, 05:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:27
Зняти імунітет з майбутнього прем'єра поліція Чехії просить парламент
Інші останні Новини Європейського Союзу

Поліція Чехії звернулася до парламенту з проханням зняти імунітет з майбутнього прем'єр-міністра Андрея Бабіша для судового переслідування у справі про шахрайство із використанням субсидій ЄС.

Про це повідомляє ČTK.

Поліція також просить зняти імунітет із заступника голови очолюваного Бабішем руху ANO Ярослава Фелтинки. Прес-секретар Празької міської прокуратури підтвердив, що запит стосується двох депутатів і пов'язаний з виплатами субсидій ЄС.

Бабіш та Фелтинка перебували під слідством під час минулого терміну парламенту. Після жовтневих парламентських виборів вони отримали мандати і їхнє переслідування було перервано.

Палата депутатів повинна буде вирішити питання зняття імунітету у новому складі. Новий запит про переслідування буде переданий новому спікеру, яким, як очікується, буде депутат від ANO.

Партія Бабіша отримала 78 місць із 200, а за зняття імунітету мають проголосувати більше половини депутатів.

Бабіш не знайшов політичних соратників для формування коаліції і намагається створити уряд меншості з Комуністичною партією. Переговори про формування уряду можуть тривати ще кілька місяців, перш ніж Бабіш отримає посаду прем’єра.

Поліція звинувачує Бабіша, Фелтинку та ще дев'ять людей в незаконному отриманні субсидій в розмірі $50 млн для ферми, яка у 2007-2008 роках входила до агрохолдингу Бабіша.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 689 | Додав: adminA | Теги: парламент, імунітет, поліція Чехії, прем'єр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]