Сб, 2024-04-20, 00:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Знову заявляють про можливу ізоляцію України в Європі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Генеральний секретар Ради Європи Турб'єрн Ягланд зазначає, що деякі міжнародні політики стурбовані можливою ізоляцією України через відсутність реформ. Про це він сказав під час конференції "План дій ради Європи для України на 2011-2014 роки", передають "Українські новини".

"Міжнародні партнери стурбовані тим, що Україна може виявитися в міжнародній ізоляції, якщо реформи не будуть реалізовуватися", - сказав він.

На думку генсека, план дій Ради Європи для України допоможе країні провести необхідні реформи в судовій, кримінальній і конституційній сфері, а також у розвитку місцевого самоврядування.

Ягланд зазначив, що реалізація цього плану оцінюється в 22 млн євро.

Зокрема, з його слів, більшість необхідних коштів виділили Данія, Швеція, Швейцарія й Норвегія.

У сфері кримінальної юстиції Ягланд вважає підготовку й прийняття Кримінально-процесуального кодексу свідченням позитивного співробітництва України й Ради Європи.

На думку генсека, новий КПК, що набуде чинності в листопаді, буде сприяти виконанню Україною Європейської конвенції з прав людини, зокрема, виключить порушення строків ув'язнення, виконання судових рішень, а також - жорстоке поводження з ув'язненими.

Він також зазначив, що кримінальна справа проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко свідчить про необхідність перегляду статей КПК 364 й 365.

"Було б краще ставити під сумнів газову угоду з Росією в парламенті й виставити його на оцінку виборців", - вважає генсек.

Ягланд підкреслив, що ув'язнення одного з основних лідерів опозиції є проблемою для України.

Раніше колишній президент Європейського парламенту Єжи Бузек заявив, що вже почалася певна політична ізоляція України.

"На жаль, ми не помітили особливої реакції, хоча мені б дуже хотілося її побачити. На початку 2010 року в наших відносинах справді був прогрес. Але потім все раптом змінилося, і ситуація почала розвиватися в протилежному напрямку. Минуло два роки, і я не можу сказати, що ми стали ближчими", - заявив Бузек.

Грищенко: План дій Ради Європи для України відповідає пріоритетам діяльності влади

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що План дій Ради Європи для України відповідає пріоритетам діяльності влади. Про це він сказав на конференції "План дій ради Європи для України на 2011-2014 роки".

"План дій є важливим для України й відповідає пріоритетам, визначеним Президентом і урядом", - сказав він.

Грищенко підкреслив, що план допоможе Україні виконати зобов'язання перед Радою Європи, а також провести реформи у важливих сферах.

З його слів, План дій передбачає 51 проект, спрямований, зокрема, на захист прав людей і свободи слова, реформування карної юстиції й боротьбу з корупцією.

Міністр підкреслив, що Україна й надалі має намір розвивати відносини з Радою Європи.

План дій передбачає 3 напрями стратегічних дій - здійснення заходів у сфері прав людини, зокрема зміцнення потенціалу судової влади; розширення інформування про конвенцію про права людини й прецедентну судову практику в Україні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: ізоляцію України, Європі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]