Чт, 2024-03-28, 13:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:10
Зображення майстра Йоди із "Зоряних воєн" розгледіли на середньовічному манускрипті
Інші останні Новини світу

У рукописі з Британської бібліотеки, датованому 1340 роком, знайшли малюнок, що зображує релігійного персонажа, напрочуд схожого на одного з ключових героїв популярної стрічки "Зоряні війни".

Кольорова ілюстрація дуже нагадує лицаря-джедая Йоду, втім, експерти стверджують, що це зображення є лише частиною варіації біблейської історії про Самсона, пише британська газета Daily Mail, передає Zaxid.net.

"Зображення Йоди походить з манускрипту 14 століття… Я хотів би сказати, що це дійсно був Йода, або мандрівник у часі, що повернувся у Середньовіччя, але насправді це ілюстрація до біблійної історії про Самсона – у художника справді була дуже жива уява", - прокоментував зображення куратор Британської бібліотеки Джуліан Харрісон.

Згідно із біблейським оповіданням, Самсон володів надприродною силою від Бога, аби боротися зі своїми ворогами та робити героїчні вчинки.

Як розповідається у Старому Заповіті, перед народженням Самсона до його батька Маноаха та матері, котра була неплідною, з'явився ангел та пообіцяв, що вони матимуть сина, що врятує народ Ізраїлю від філістимлян. Згідно з обітницями "назорейства", щоб дати життя Самсону, його мати повинна була утримуватись від вживання алкоголю та нечистого за юдейськими канонами м'яса, а народжене дитя також мало стати "назореєм" та не стригти своє волосся.

Втім, експерт так і не зміг пояснити, яке значення схожий на Йоду персонаж мав в історії про Самсона.

У всіх сенсах зоряна епопея Джорджа Лукаса вже декілька десятків років є культовим явищем в історії кінематографа. Перший фільм з серії "Зоряних воєн" вийшов в 1977 році, зібравши в світовому прокаті більше 770 мільйонів доларів і дав старт створенню цілої індустрії, обслуговуючої картини цього жанру.

Джордж Лукас почав знімати трилогію "Зоряних воєн", починаючи з IV епізоду. В кінці 90-х - початку 2000-х він випустив на екрани трілогию-пріквел (тобто, повість про ті події, які відбувалися до IV - V епізодів).

Сюжет фільму ґрунтується на фантастичних подіях, що відбуваються в космосі. Імперія, яка знаходиться на темному боці сили (космічній енергії, що управляє всесвітом), воює з Республікою і поступово поневолює її. Але на боці Республіки залишаються кілька джедаїв - космічних лицарів добра. Вони, допомагаючи купці повстанців, продовжують протистояти Імперії.

Серед повстанців - син загиблого джедая Люк Скайвокер, колишня принцеса Лея, маленький зелений джедай Йода та інші. Імперію очолюють саме втілення зла - Імператор - і Дарт Вейдер, колишній джедай, що перейшов на бік зла.

IV-й епізод - "Нова надія" отримав шість "Оскара". Прем'єра V-го епізоду, який називався "Імперія завдає удару у відповідь", відбулася в 1980 році q отримала два "Оскари". Наступна частина "Повернення джедая" вийшла в 1983 році і також була відмічена "Оскаром".

У 1999 році Джордж Лукас зняв перший епізод "Зоряних воєн" - "Прихована загроза". Касові збори по всьому світу склали трохи менше мільярда доларів. IІ-й епізод під назвою "Атака клонів" вийшов в 2003 році. І нарешті, останній, IІІ-й епізод був знятий в 2005 році і називався "Помста сітха".

Нагадаємо, днями в Інтернеті з'явився новий тизер-трейлер сьомої частини саги "Зоряні війни".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: середньовічному манускрипті, Зоряних воєн, майстра Йоди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]